Elizabeth, cea mai longeviva suverana din lume, si sotul sau, printul Philip, in varsta de 95 de ani, au racit puternic saptamana aceasta, ceea ce a condus la amanarea cu o zi a plecarii lor la resedinta de la Sandringham, in estul Angliei.

Ei s-au dus joi, cu elicopterul, la Sandringham, si nu cu trenul, ca de obicei.

Elizabeth participa la slujba de Craciun de Biserica St Mary Magdalene din Sandringham in fiecare an, incepand din 1988.


”Majestatea sa regina nu va participa la slujba din biserica de la Sandringham din aceasta (duminica) dimineata. Regina continua sa se refaca dupa o raceala puternica si va ramane inauntru”, a declarat un purtator de cuvant al Palatului Buckingham.

”Majestatea sa va participa la evenimentele de Craciun ale Familiei Regale in cursul zilei”, a adaugat el.

Dupa mai bine de sase decenii de cand se afla pe tron, regina si-a redus vizitele internationale, insa continua sa participe cu regularitate la evenimente oficiale in tara. Ea a anuntat marti ca isi va reduce numarul patronajelor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Slujba de la biserica de langa resedinta sa din Sandringham, intr-o zona rurala din Norfolk, la 177 de kilometri nord de Londra, este o parte importanta a sarbatoririi Craciunului de catre familia

regala.
Locuitorii se aduna de obicei in fata bisericii pentru a o vedea pe regina.

Regina a inegistrat un mesaj de Craciun, in care aduce un omagiu altletilor britanici olimpici, paralimpici si altor eroi care o inspira.

Acest mesaj urmeaza sa fie difuzat duminica dupa-amiaza la televiziune, in Marea Britanie si in Commonwealth.

Potrivit Palatului Buckingham, ea urmeaza sa spuna ca isi aduna forta din intalniri cu oameni obisnuiti care fac lucruri extraordinare.

Elizabeth si Philip sarbatoresc Craciunul impreuna cu alti membri ai familiei regale la Sandringham.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si