Regizoarea Cătălina Buzoianu a murit la vârsta de 81 de ani

Catalina Buzoianu a murit. Regizoarea avea 81 de ani. Anunțul trist a fost făcut de foşti studenţi şi colegi pe Facebook.

R.B., sâmbătă 03 august 2019 , 17:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Catalina Buzoianu. "A apus Steaua unui om şi a unui regizor care a făcut Istorie în Teatrul Românesc! Dumnezeu să o odihnească pe Cătălina Buzoianu! Condoleanţe, Velica ! Condoleanţe, Ştefan Iordănescu! Condoleanţe familiei!", a scris actriţa Oana Pellea pe Facebook. 

Citeste si: Florina Cercel, vizitată de Carmen Tănase cu o zi înainte să moară. Ce i-a spus

"Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească pe doamna Cătălina Buzoianu! Multe dureri zilele astea...", a scris actorul Cosmin Şofron. 

Citeste si: Actrița Florina Cercel a ținut secretă boala de care suferea! ”Nu știau că e bolnavă”

Vlad Massaci: "A murit Cătălina Buzoianu. Am avut norocul să-i fiu student. Mulţumesc pentru tot, doamna Buzoianu".

Catalina Buzoianu. "Mulţumim, doamna Cătălina Buzoianu" Drum lin printre stele", este mesajul de pe pagina Amintiri despre Teatrul Românesc. 

Cătălina Buzoianu a fcut parte dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România. Şi-a dedicat viaţa scenei şi învăţământului teatral, din 1975 fiind profesoară la catedra de regie teatru, iar din 1990 - decan al secţiei de teatru din cadrul UNATC Bucureşti.

Citeste si: Actrița Monica Ghiuță a murit

Catalina Buzoianu. Căsătorită cu actorul Papil Panduru, are doi copii - Ştefan Iordănescu (dintr-o căsătorie anterioară) regizor de teatru şi fost director de teatru (la Naţionalul din Timişoara şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti), şi pe Velica Panduru, scenograf de carieră.

Citeste si: Doliu în muzica românească: A murit cunoscuta soprană Georgeta-Elena Pinghiriac

Cătălina Buzoianu a montat peste o sută de piese în ţară şi în străinătate, activitatea sa artistică fiind recompensată cu numeroase premii româneşti şi internaţionale.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si