Nascut la Londra in 1920, Gilbert si-a inceput cariera ca actor inainte de a regiza filme de razboi precum "Reach for the Sky" si "Carve Her Name with Pride". Si-a facut debutul in seria Bond cu filmul din 1967 "A doua sansa/ You Only Live Twice" (1967), apoi "Spionul care ma iubea/ The Spy Who Loved Me" (1977) si "Moonraker" (1979).

Fiul regizorului, John Gilbert, a declarat la

BBC si a confirmat ca tatal sau "a murit linistit in somn".

John Gilbert, care a lucrat impreuna cu tatal sau a adaugat: "A fost un om minunat cu simtul umorului. A fost un om muncitor si am lucrat la multe filme impreuna". Acesta a mai spus ca tatal sau a murit vineri la Monaco, unde a locuit din 1975, "in ultimii aproape 10 ani suferind de dementa".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Gilbert a fost nominalizat la Oscar in 1967 pentru "Alfie", film care a lansat cariera actorului Michael

Caine.

Ultimul sau film este "Before You Go" (2002) cu Dame Julie Walters, cea care a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din "Educating Rita".

Autobiografia lui Gilbert, "All My Flashbacks", a fost publicata in 2010. Cineastul a fost decorat in 1997 cu Ordinul imperiului britanic de regina Elisabeta a II-a.

Sursa: News.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si