
1 din 2 | Postul Paștelui în România.

2 din 2 | 40 de zile post în România.
Ne apropiem cu pași de repezi de Învierea Domului Iisus Hristos. Anul acesta Paștele va avea loc pe 2 mai 2021. Enoriașii au intrat în Postul Paștelui care durează 40 de zile. Regulile care trebuie să fie respectate cu strictețe.
Creștinii din România au intrat în Postul Paștelui, denumit și Postul Mare. Timp de 40 de zile enoriașii postesc. După post urmează Săptămâna Patimilor.
Pe data de 7 martie 2021, creștinii ortodocși au intrat în post. În prima duminică a lunii s-a lăsat sec de carne. Lasatul secului mai este numit și Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Timp de o săptămână din acea zis, creștinii mai pot mânca brânză și produse din lapte.
Pe 14 martie 2021 sau Duminica Izgonirii lui Adam din Rai a avut loc lăsatul secului de lactate. De atunci, în Postul Paștelui nu consumăm brânză sau lapte. Oamenii aleg să postească 40 de zile, deoarece fac referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți ținut de Mântuitorul, înainte de a începe propovăduirea Evangheliei.
Citeste si: VIDEO- Leurda, verdeața preferată de chefi pentru preparatele de post
Regulile de aur pe care credincioșii trebuie să le respecte în post
Din moși-strămoși Postul Mare are două perioade. Ne referim la Postul Păresimilor și Postul Paștelui, care începe pe 15 martie și se încheie 40 de zile mai târziu, vineri, 23 aprilie, înainte de Sâmbăta lui Lazăr de pe 24 aprilie.
Enoriașii trebuie să aibă o atitudine exemplară în post, și nu numai, în afară de abținerea de la anumite alimente.
Oamenii trebuie să aibă o atitudine spirituală, să se roage și să nu consume anumite alimente. Pe durata postului nu au voie să consume: carne, brânză, ouă, lapte și pește.Dacă doresc să consume pește în timpul celor 40 de zile de post, o pot face în ziua Bunei Vestiri pe 25 martie sau de Florii, în duminica de dinaintea Învierii.
Citeste si: Duminica Floriilor, sărbătorită de romano-catolici. Ce semnificație are această sărbătoare
O altă regulă este ca enoriașii să nu consume alcool în post. Dacă este ușor să vă abțineți de la alimente, în scop religios și moral, trebuie să aveți în vedere că mai sunt lucruri care cer abținere.
Citeste si: Rugăciune pentru cei adormiți. Ce rugăciune să spui pentru pomenirea celor trecuți la Domnul
În post, oamenii trebuie să îndepărteze cu orice preț gândurile necurate, să se abată de la pofte și de la patimi și să se abțină de la fapte rele.
De asemenea, o altă regulă consemnată de biserici este cea fără nunți și botezuri în Postul Mare. Acest tip de evenimente este strict interzis pe perioada postului.
În post, creștinii nu au voie să cânte și să danseze. Cele 40 de zile de postire amintesc de suferințele îndurate de Mântuitor.
Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios
Rugăciune de curățare a sufletului în Postul Paștelui
„Doamne Dumnezeule și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.
Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău.
Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor.
Amin.”
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.