„O sa pregatim linte cu leurda si cu legume, leurda este o planta sezoniera pe care o gasim acum pe pita si este pacat sa nu o folosim pentru ca ea tine o luna de zile dupa care o sa infloreasca si nu mai are proprietatile pe care le are acum”, explică chef Marius Muntean.

Preparate de post- leurda, o verdeață de sezon

Pentru reteta de post, de astazi, chef Marius Muntean pregateste mai inati lintea. O fierbe, o scurge de apa si apoi o lasa la racit. Intre timp pregateste celelalte legume.

„Am calit ceapa alaturi de ardei pana s-au inmuiat foarte putin. Acum o sa adaugam lintea care stim ca este bogta in antioxidanti, vitamine si acid folic, este un dintre cele mi bogate surse de proteine alaturi de fasole, mazare si soia. Dupa ce am bagat lintea punem rosiile uscate si ceapa verde”, spune chef Marius Muntean.

La final se adauga leurda. Nu uitati sa condimentati cu sare si piper dupa gust. Separat, bucatarul pregateste alte legume pentru a decora preparatul.

Apoi legumele se trag la tigaie cu putina sare si piper si sunt gata pentru decora preparatul final.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si