Regulile sanitare impuse de COVID-19, factor de stres pentru mulți elevi

Fie că este vorba de purtarea măștii sau de distanțarea față de colegi, tot mai mulți elevi încep să resimtă pandemia ca fiind un stres emoțional. Nici școala și nici timpul petrecut cu prietenii de joacă nu mai este același, fapt ce duce la o oboseală psihică.

Author: Diana Bostan miercuri 15 septembrie 2021 , 10:49

Pandemia, stres pentru elevi
centre de vaccinare școală[Sursa foto: Inquam Photos/Alex Nicodim]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși au înțeles situația pandemică de la nivel mondial și au respectat regulile impuse, majoritatea elevilor au obosit emoțional. Purtatul măștii, statul în casă sau distanțarea de prieteni nu este tocmai benefică pentru elevi.

"Nu-mi place că sunt obligat să port mască"

Deși anul școlar abia a început, elevii s-au săturat de mască și de pandemie, pentru că doar asta aud. Așa că în pauze, elevii evadează dând frâu liber jocurilor și îmbrățișărilor. „Mi-ar plăcea să dispară distanțarea fizică". „Nu-mi place că sunt obligat să port mască", a spus un elev.

Ba mai mult, cadrele didactice îi sfătuiesc pe elevi să stea cu mâinile la spate pentru a atinge mai puține obiecte, fiind nevoiți să se dezinfecteze de fiecare dată.

Anul trecut în unitățile de învățământ au fost instalate termoscannere, dar acum profesorii sunt cei ce sunt atenți dacă un copil tușește sau se simte rău.

Citeste si: Se schimbă directorii de școli. Care este procedura de înscriere în concurs

Centre de vaccinare pentru elevi, în școli

Astfel că o parte dintre cabinetele medicale școlare ar putea fi transformate în centre de vaccinare anti-Covid pentru elevi. Însă Ministerul Sănătății încă face verificări în acest sens pentru a stabili dacă proiectul poate fi pus și în practică.

„Pentru a susține campania de vaccinare, universitățile iau in calcul organizarea unor centre de vaccinare în campusurile universitare. În vederea consolidării siguranței sanitare în școli, dincolo de respectarea tuturor regulilor deja cunoscute și de acțiuni de promovare a importanței și necesității vaccinarii, avem în vedere în discuțiile cu Ministerul Sănătății și CNCAV transformarea unor cabinete medicale din scoli in centre de vaccinare destinate elevilor care doresc sa se vaccineze, precum și personalului din invatamant”.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță, semnal de alarmă. "Tulpina Delta e ca vărsatul de vânt"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si