Relatii intime in post? Ce spune Biserica Ortodoxa despre cei care nu se pot abtine de la poftele trupesti

Biserica Ortodoxa e mai ingaduitoare ca oricand cu credinciosii care nu se pot abtine de la poftele trupesti in zilele de post. Nu e un pacat asa de mare, atata vreme cat cei doi sunt casatoriti religios si se spovedesc duhovnicul. Dumnezeu nu e politist sa te pedepseasca, spun preotii.

Author: I. I. miercuri 07 martie 2018 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Daca cei doi soti se apropie unul de celalalt si se iubesc in perioada aceasta a postului, din dorinta sau nevoia unuia, lucrul acesta nu poate fi considerat un pacat. Este doar o incalcare a randuielii de postire, care se spovedeste si o iei de la capat".

"Esti tanar si trebuie sa simti unele placeri ale vietii. Obligat. Pana pe la 40 de ani poti sa faci prostii. Dupa 40, poti sa stai".

"Si preotul a acceptat. A spus ca cei care au casatorii in biserica, reale, au voie la sex".

Pentru prima oara, preotii deschid un subiect considerat, ani la randul, tabu in lumea ortodoxa si darama mitul abstinentei sexuale. Parintele Visarion Alexa, unul dintre cei mai respectati in Biserica Ortodoxa, spune ca iubirea trupeasca nu este nici interzisa si nici pedepsita de divinitate. Cu o singura conditie: cei doi sa fie legati prin taina cununiei.

Asadar, nu se face dezlegare la desfrau.

"Nici nu se pune problema de pedeapsa divina. Nu e ca pe autostrada, cand ai trecut linia continua si vine politia sa iti suspende permisul, ci este un esec. Ai incercat, ai esuat. Pana la batraneti vom reusi. Daca nu reusim, vin batranetile si tot ne vor obliga sa intram intr-o randuiala a postirii".

Faptul ca preotii sunt mai ingaduitori le da curaj credinciosilor.

"E pacat. Daca tii post. Daca nu... nu e pacat, pentru ca Dumnezeu te iarta, stii" Eu, nu. De ce sa zic ca tin post? Nu. Decat sa promiti ca tii... e mai mare pacat. Mai bine faci... Mai bine...da. Corect"

"Preotii spun ca in post, oamenii ar trebui sa se abtina de la legaturile trupesti macar patru zile pe saptamana: lunea, miercurea, vinerea si duminica, zile pe care ar trebui sa le dedice curatirii sufletului, prin smerenie si rugaciune".

"Am intalnit tineri, am si in familie, chiar si baieti, care rezista. Da. Cu gandul la Dumnezeu si cu vointa totul se face".

Postul Pastelui este cel mai aspru de peste an. Are 40 de zile si se sfarseste odata cu Invierea Mantuitorului, care in acest an cade pe 8 aprilie.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si