Replica lui Tăriceanu la atacul PSD-ului. „Un atac extrem de grav al PSD asupra întregului ALDE”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a reclamat, miercuri, „un atac extrem de grav” al PSD asupra întregului ALDE, nu numai asupra unor parlamentari şi a vorbit despre „încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului”.

miercuri 04 septembrie 2019 , 15:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că Teodor Meşeşcanu „are suficientă experienţă să îşi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată” să accepte propunerea PSD de a fi susţinut pentru a prelua şefia senatului.

„Cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe.Ştiţi vorba aceea românească: «Capul face capul trage»”, a spus liderul ALDE.

Citeste si: Liderul de la Hong Kong va retrage oficial proiectul de lege privind extrădarea

Acesta a reclamat un atac al PSD nu doar asupra unor parlamentari ALDE, ci asupra întreguui partid.

Citeste si: Atacul terorist din Kabul. Cei 5 atacatori au știut unde să meargă. A fost o luptă de câteva ore

„Acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supravieţuieşte”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a spus că se bucură că parlamentarii ALDE „au sesizat această mişcare şi au dejucat acest plan mârşav”.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, că propunerea oficială a formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Ion Popa, precizând că persoanele care acceptă funcţii în Guvern, Parlament sau alte instituţii, fără acceptul sau susţinerea partidului, vor fi excluse.

Citeste si: Gheorghe Dincă, colaborator al Securității? ”Turna doctorii când luau un pachet de cafea sau Kent”

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, luni, demisia de la conducerea Senatului.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că social-democraţii au decis să susţină candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului pentru că postul a fost al acestui partid. „ Am vrut să arătăm că suntem corecţi până la capăt”, a spus Dăncilă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si