Reputat chirurg: Sistemul public de sănătate, la un pas de desființare

Fostul președinte al CNAS, chirurgul Lucian Duță, face o declarație șocantă pe pagina sa de Facebook: ”Sistemul public de sănătate, la un pas de desființare”.

R.B., duminică 08 decembrie 2019 , 10:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Sistemul public de sănătate este la un pas sa fie desființat !

M-am gândit mult dacă are sens sa vorbesc despre ceea ce se întâmplă in mod real in sistemul sanitar românesc !Ceva totuși îmi spune ca in calitate de medic am o datorie față de pacienți !și anume,să încerc să le apăr dreptul la viață pe care unii ticăloși se pregătesc sa-l confiște !doar din lăcomie ,doar pt că acești asa ziși investitori cred că viața celor mulți nu conteaza!

Citeste si: Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Colectiv - FOTO

In fotografia de mai jos puteți citi ordonanța de urgentă data de guvernul Dancila in luna aprilie !nu o sa intru in detalii (cum și pt cine a fost dată,cine profită etc) dar vă voi spune pe scurt despre ce e vorba!

Serviciile paraclinice (adică analizele de laborator) sunt plătite de CNAS a.î. pacienții sa poată avea acces in mod GRATUIT la investigațiile necesare diagnosticării afecțiunilor medicale !este o condiție esențială in stabilirea conduitei ulterioare in ceea ce privește actul medical propriu-zis!nu poți trata o boala dacă nu o diagnostichezi!!!

Citeste si: A fost inaugurat cel mai modern heliport medical din România! ”La Spitalul Universitar de Urgență din București se scrie istorie”

Atunci când avem de-a face cu un diagnostic complex,medicul de familie are nevoie de consulturi interdisciplinare ,adica de părerea unor medici specialiști care își desfășoară activitatea in ambulatorii de specialitate -vechile policlinici (medici cardiologi ,gastroenterologi,etc)!Aceste consulturi deasemenea sunt decontate de CNAS și pacienții au acces GRATUIT!

Cele expuse mai sus sunt făcute cu un anumit scop:este vorba de garantarea ACCESULUI GRATUIT la servicii medicale a cetățenilor care plătesc contribuțiile la sistemul public de sănătate !

Și acum sa revenim la ordonanța Pintea -Dancila care dacă va intra in vigoare ,va limita in mod brutal accesul la servicii medicale GRATUITE exact a contribuabilor mai defavorizați ,cei cu venituri mici și chiar medii !

Citeste si: Ministerul Sănătăţii a lansat o licitaţie de până la 33,7 milioane euro pentru achiziţia de stimulatoare cardiace

Citiți cu atenție și veți vedea că cea mai mizerie socială din ultimii treizeci de ani deja e la un pas să devină realitate!Daca aceasta ordonanța își va produce efectele ,practic nimeni nu mai are acces gratuit la servicii medicale de baza!Adica,dacă nu plătești in plus poți sa stai acasă!Și sa suferi in liniște !oricum,degeaba ți-ai plătit contribuțiile la sănătate!Ne văităm ca suntem pe primul loc in Europa in ceea ce privește mortalitatea din cauze perfect tratabile dar pe de alta parte suntem la un pas sa interzicem prin lege accesul la serviciile medicale ,culmea garantate teoretic de Constituție !Si nimeni nu vorbește !Știu și de ce...!Dar promit ca voi vorbi eu!Pt că nimeni nu merită să moară doar pt ca nu are bani!Și mai ales pt că așa vor unii băieți “deștepți “ din piața privată a serviciilor de sănătate!!!”, a scris reputatul chirurg.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si