VIDEO: Restaurante de fițe, din Capitală, închise temporar de către ANPC

Inspectorii ANPC au efectuat mai multe controale la restaurantele din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti. Cinci unităţi au fost închise temporar, fiind date amenzi de 120.000 de lei. Printre nereguli se numără: alimente expirate şi mizerie.

Author: Georgiana Balaban vineri 06 ianuarie 2023 , 15:32

control anpc

Mai multe restaurante, de fițe, din București au fost închise.

[Sursa foto: ANPC]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale la restaurante din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti, iar cinci unităţi au fost închise temporar.

Printre neregulile găsite s-au aflat alimente expirate şi mizerie.

Citește și: VIDEO- Oficial. Bacșișul va fi trecut pe bonul fiscal

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în zona comercială Piaţa Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentației publice.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

În urma acțiunilor de control, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei, şase avertismente, fiind oprită temporar activitatea a cinci operatori economici, până la remedierea deficienţelor.

Lista restaurantelor sancționate

RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)
Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)
Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)
Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)
Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)
Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)
Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)
Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)
Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)
Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)
Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)
Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)
Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)
Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Citește și: Un bărbat a primit 10 lei pentru a-și cumpăra mâncare. Gestul neașteptat care a urmat i-a înduioșat pe mii de internauți/ „Voi mai găsi de mâncare”

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită; folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare; ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor; unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf; folosirea unor agregate de bucătărie (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă; folosirea bureţilor de sârmă şi a ustensilelor de bucătărie depreciate, rupte.

Citește și: FOTO/VIDEO- Au fost descoperite nereguli la târgul de Crăciun din Constanța, fiind aplicate amenzi de peste 20.000 de lei. Șeful ANPC: „E mai mult un bâlci”

Citeste si: „A aruncat benzină pe mine.” Oana Lis, despre copilăria ei. Vedeta a trăit clipe de coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

De asemenea, echipele de control au mai constatat schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deşi conform menţiunilor de pe etichetă condiţiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice; existenţa pereților cu plăci de faianţă crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf şi grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurităţi; expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menționat faptul ca provin din produs congelat; colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.

Citește și: Ce să faci dacă ai primit o factură de energie electrică uriașă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si