Hotărârea privind redeschiderea restaurantelor în spaţii închise, adoptată de Guvern

Guvernul a adoptat, luni, hotărârea care reglementează reluarea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în spaţii închise. Aceasta prevede că la o masă pot sta cel mult şase persoane, iar între mese trebuie păstrată o distanţă de minimum doi metri.

Author: Georgiana Balaban luni 31 august 2020 , 13:43

restaurante deschise
restaurante deschise[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Totodată, se reia activitatea cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea unor norme de protecţie, şi creşte numărul de persoane care pot participa la evenimente private- în interior maxim 50 de persoane, iar în exterior cel mult 100 de persoane.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat luni, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a adoptat noi măsuri de redeschidere a unor activităţi culturale şi a restaurantelor din spaţii închise.

“Guvernul României a adoptat astăzi, 31 august 2020, proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea anexei numărul 3 la Hotărârea Guvernului numărul 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020 precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Astăzi au fost create pârghiile necesare care pe lângă protejarea sănătăţii populaţiei să susţină şi ramuri importante ale economiei, cât şi activităţile culturale”, a afirmat Vela.

Ministrul a spus că hotărârea de Guvern vizează modificarea numărului de participanţi în cadrul organizării evenimentelor private, a cursurilor de instruire, workshopuri pentru adulţi inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene de la 20 la maximum 50 de participanţi în interior şi de la 50 la maximum 100 de participanţi în exterior; reluarea activităţilor cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare de arte şi de meserii, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, se prevede că, în cadrul organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipurilor drive-in, ocupanţii unui autovehicul să reprezinte grupuri de până la trei persoane.

Hotărârea privind redeschiderea restaurantelor în spaţii închise, adoptată de Guvern

Totodată, sunt prevederi legate de reluarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, reluarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, reluarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

"Totodată se crează mecanismul prin care în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor să se poată decidă restricţionarea, închiderea sau reluarea activităţii operatorilor economici şi /sau activităţilor culturale. Reluarea acestor activităţi este permisă în toate judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în 14 zile este de 1,5 cazuri confirmate cu infecţia cu sars-cov 2 la 1.000 de locuitori. În situaţia în care în perioada menţionată de 14 zile este depăşit acest prag comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă pot decide restricţionarea sau închiderea activităţii operatorilor economici sau invers pot decide deschiderea acestor activităţi", a spus Vela.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Guvernul a transmis că, astfel, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

- permiterea reluării activităţii restaurantelor şi cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecţie stabilite de specialişti, activitatea putând fii reluată în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

- administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

restaurante deschise
restaurante deschise[Sursa foto: google]

Citeste si: Medic de la Spitalul de Boli Infecţioase: „Vedem zilnic cum mor oamenii, vedem cum nu pot să respire”

Citeste si: Moţiunea de cenzură se votează luni. Cine va fi premierul României dacă Guvernul Orban pică?

Citeste si: 15 persoane au ajuns la spital în urma unui scandal între două familii

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

- se menţine interdicţia pentru activităţi de tip bar/club/discotecă;

- reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie;

- creşterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Citeste si: Carmen Harra, mesaj îngrijorător pentru români: „Oamenii se vor revolta din nou”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si