Restricții de călătorie pentru Turcia. MAE a făcut anunțul. Este obligatoriu

Toate persoanele care vor tranzitează teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană sunt exceptate din 31 decembrie de la obligativitatea prezentării la îmbarcare a unui test molecular tip PCR pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. Obligativitatea prezentării testului se menţine pentru cei care tranzitează pe cale feroviară, rutieră şi maritimă, precizează MAE.

Author: Catalina Popa vineri 01 ianuarie 2021 , 14:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Δncepând cu data de 31 decembrie a.c., toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Persoanele care tranzitează Republica Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte, în continuare, autorităţilor vamale turce, la intrarea în ţară, rezultatul negativ al unui test

molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia”, transmite MAE.

Citeste si: Activitate seismică intensă în Vrancea, la trecerea în Anul Nou 2021. Trei cutremure serioase în 24 de ore

.În situaţia în care călătorii nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autorităţile turce, aceştia pot intra pe teritoriul Republicii Turcia, cu menţiunea că li se va aplica măsura carantinei pe o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (locuinţă, hotel etc.). Persoanele care nu deţin un loc de cazare unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de legislaţia turcă vor fi redirecţionate pentru efectuarea carantinei instituţionalizate timp

de 10 zile, în centre special amenajate aparţinând Direcţiilor de Sănătate Publică turce. În a 7-a zi de carantină, persoanele în cauză se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul testului este negativ, măsura carantinei se suspendă. 

Totodată, potrivit aceloraşi informaţii comunicate de către autorităţile turce, sunt exceptaţi de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, precum şi de la măsura carantinării, copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, şoferii de tir, transportatorii şi marinarii, inclusiv cei aflaţi în tranzit.

Citeste si: Rugăciune puternică de Sfântul Vasile. Ce trebuie să faci și să nu faci în prima azi ca să ai noroc tot anul

Toate celelalte măsuri comunicate anterior rămân în vigoare până la data de 1 martie 2021.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara şi ale Consulatelor Generale ale României din Istanbul şi Izmir: +903124477920; +902123583541; +902123580516; +902123583537; +902324650579, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si