Restricții de circulație anunțate pe 8 și 9 octombrie 2022. Are loc Maratonul Internațional București

Restricții de circulație anunțate pe 8 și 9 octombrie 2022. În weekendul 8-9 octombrie, Bucureștiul găzduiește cea de-a 15 ediție a Maratonului Internațional, unde 15.000 de alergători sunt așteptați la start.

Author: Alexandra Bercea marți 04 octombrie 2022 , 15:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Restricții de circulație anunțate pe 8 și 9 octombrie 2022.

Maratonul Internațional București este organizat de RunInBucharest. 

RunInBucharest organizează cele mai mari competiții de alergare stradală. Încă din anul 2008, București a fost inclus în acest circuit internațional al maratoanelor. De asemenea, s-a alăturat celorlalte capitale europene care găzduiesc în fiecare an aceste competiții. 

Competițiile RunInBucharest sunt înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism).  

Maratonul Internațional București are loc în perioada 8-9 octombrie 2022

Sâmbătă, 8 octombrie au loc cursele necompetitive. Startul este de la 08.45, pentru fotolii rulante, ora 09.00, pentru Cursa Populară EY România (2,5 km) și ora 10.30, pentru Cursele Copiilor McDonald’s. 

Sâmbătă, traseele au ca puncte de plecare și sosire Piața Constituției. Se desfășoară pe Bulevardul Unirii, până la Piața Unirii.

Cursa Populară este una dintre cele mai îndrăgite curse ale evenimentului. Aceasta dă startul weekendului Maratonului București 2022. Traseul are 2.5 km și cuprinde puncte spectaculoase din centrul capitalei. Cursa Populară EY este necompetitivă. Aceasta se adresează alergătorilor de toate abilitățile, cu vârstă este peste 13 ani. 

Cursele Copiilor McDonald’s le oferă copiilor care le place să alerge, șansa de a se remarca la starturile pe categorii de vârste 0-3 ani, 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani.

Citeste si: Restricții de weekend în Capitală. Pe unde vor circula șoferii

Aceste curse au pornit de la copiii cărora le place să alerge, să se miște.  Cursele sunt gratuite, necompetitive și nu sunt cronometate. Prin tragere la sorți, copiii vor primi premii.

Duminică, 9 octombrie, au loc cursele necompetitive. Startul are loc la ora 07:45 pentru cursa de 10km Vodafone, fotolii rulante si 08.00, pentru cursa de 10km Vodafone, individual.

În timpul alergării, participanții vor trece pe lângă multe repere culturale ale Bucureștiului. De asemenea,  alergătorii vor putea să exploreze capitala pe un traseu extraordinar, cu punct de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piata Constituției. Vor parcurge bulevardele din centrul, nordul și estul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia). 

Cu ocazia a 15 ani de Maraton București, alergătorii vor avea la final parte de un concert dedicat susținerii educației.

La acest concert pot participa atât alergători, cât și spectatori. Concertul va avea loc duminică, pe scena principală din Piața Constituției.

Ce restricții de circulație au anunțat autoritățile în acest weekend

Sâmbătă, 8 octombrie, se vor aplica restricții de trafic în intervalul 08.00-15.00, urmând ca duminică să fie aplicate restricții de circulație în intervalul 07.00-16.00.

Traseul curselor cuprinde cele mai importante repere ale Bucureştiului, cu punct de plecare Bd. Libertăţii (în dreptul Parcului Izvor) şi sosire în Piaţa Constituţiei, parcurgând bulevardele din centrul, nordul şi estul Bucureştiului (Calea Buzeşti, Piaţa Victoriei, Şoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia).

Citeste si: Circulație pe un singur sens de mers, pe Transfăgărășan. Mai mulți bolovani au căzut pe carosabil


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si