Reteta delicioasa: Cum sa prepari un sufleu de ciocolata cu fructe de padure!
Doriti sa-i rasfatati pe cei dragi cu ceva dulce? Ei bine, un bucatar din Sibiu va invata sa pregatiti un desert de cinci stele chiar la dumneavoastra acasa. Pans si numele e delicios- sufleu de ciocolată cu fructe de padure. ##VIDEO13478##
Editor: Catalin Patru miercuri 20 iulie 2016 , 19:53
Uitati de banalele tablete de ciocolata din comert! Cand vreti ceva dulce si alternativa arata asa. Merita sa puneti sortul pentru urmatoarele 20 de minute! Pentru sufleul cu care se lauda toti cofetarii iscusiti ai lumii, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: ciolata amaruie, oua, unt, zahar, faina. Crema de vanilie se prepara din lapte, albenusuri, putin zahar si esenta de vanilie; iar sosul din acrisoarele fructe de padure!
SUFLEU DE CIOCOLATA CU FRUCTE DE PADURE
200 g ciolata amaruie 8 oua 200 g unt 250 g zahar 70
g faina 200 ml lapte esenta de vanilie fructe de padure
CUM PREPARAM SUFLEUL?
"In cuva pentru mixer o sa punem 3 oua intregi plus 3 galbenusuri si 200 de grame de zahar si le lasam pana se albesc, pana se fac o spuma consistenta. Topiti intre timp ciocolata cu untul la bain-marie. Putem topi ciocolata si untul pe bain-marie sau in cuptorul cu mircounde.
Nu putem topi ciocolata si untul intr-o craticioara direct pe foc pentru ca o sa avem ocazia sa ni se prinda si o sa se formeze niste cocoloase, aglomerari care nu sunt placate in toata compozitia. Trebuie sa iasa o crema fina", ne spune maestrul bucatar.
Adaugati faina peste ouale baute spuma, apoi mai amestecati usor timp de doua minute. Puneti ciocolata topita cu untul si amestecati-le iarasi.
Cand crema devine omogena, turnati-o intr-o forma unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Mare atentie insa, o veti umple doar pe jumatate, fiindca aluatul va creste!
"Forma cu tot cu tava o vom baga cateva minute la frigider pentru ace bine sa stea un pic la firgider. Putem sa o lasam si de pe o zi pe alta sau putem sa o lasam doar 10-20 de minute inainte de a o baga in cuptor.
Sufleul se coace in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 10 minute.", explica chef Marius Muntean.
CREMA DE VANILIE
"Pentru crema de vanilie o sa separ pentru ca o sa folosim doar galbenusurile 10.30+ 10.59 o sa punem doua linguri de zahar, putina esenta de vanilie sau daca avem, baton de vanilie. Si putin lapte punem de acum, dupa care punem mai tarziu.
Acum avem nevoie sa se dizolve galbenusul. Adaugati si restul de lapte, apoi pregatiti crema la bain-marie, la foc mic. Pentru sosul de fructe trebuie doar sa puneti fructele de padure intr-o craticioara, adaugati doua linguri de zahar si lasati-l pe foc pana da in clocot.", este reteta pentru crema pe care ne-o divulga chef Muntean.
Cu doua linguri de zahar caramelizat, puteti sa realizati un decor spectaculos! Pofta buna