Postul nu mai e de mult o corvoada. Cu atat de multe retete la indemana, a devenit, din contra, o placere. Pe langa miile de feluri in care poti pregati legume, variatatea de produse de post de pe piata creste de la an la an.
Totusi, retetele de baza raman cele mai gustoase. Si ce poate fi mai delicios si usor decat niste dovlecei pane stropiti cu usturoi? Uite ce ingrediente iti trebuie
Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit, 100 gr faina, sare.
Pentru compozitia de pane: 2 oua, faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si piper dupa gust.
Preparare Dovlecei pane cu usturoi
Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam cca 20 min, apoi scurgem zeama formata.
Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu sare, piper, usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
Dupa prajire se scot pe un servet absorbant, pentru a indeparta surplusul de ulei.
Servim cu mujdei sau cu sos de iaurt si usturoi.