Rețetă friptură de miel. Friptura de miel este printre cele mai așteptate rețete pentru masa de Paște. Vă prezentăm o rețetă cu adevărat savuroasă de friptură de miel!
Rețetă friptură de miel. Preparatele din miel sunt foarte dorite pe masa de Paște. Mielul poate fi preparat sub diferite forme. Noi vă prezentăm mai jos o rețetă foarte ușoară de friptură de miel cu cartofi la cuptor!
Rețetă friptură de miel la cuptor cu cartofi
Ingrediente
o pulpă de miel (de preferat pulpa din spate);
2 kg cartofi noi;
6-7 căței mari usturoi;
1 pahar mare vin alb;
o cană de apă;
Citește și: Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște
50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui;
2-3 crenguțe rozmarin (opțional);
2-3 crenguțe maghiran proaspăt (opțional);
sare;
piper.
Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu legume
Primul pas pentru a prepara această rețetă este acela de a spăla pulpa de miel foarte bine. Aceasta trebuie să fie ștearsă cu un șervețel de bucătărie. Ulterior se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Pulpa trebuie înțepată cu un cuțit ascuțit, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul.
Carnea de miel trebuie unsă cu ulei, apoi frecată cu sare și piper. Se pune în tavă, care a fost unsă înainte cu ulei. Totul se va adăuga în tavă, cu un pahar de vin, o cană de apă și se așează pe o bucată de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran.
Totul trebuie acoperit cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit.
Se va scoate, se întoarce din nou și se adaugă în tavă și cartofii noi. Aceștia trebuie să fie întregi, spălați bine, dar necurățați. Se vor adăuga crenguțe de rozmarin și maghiran. Tava se va băga 30 minute la cuptor. După cele 30 de minute, friptura se va mai lăsa puțin timp la rumenit.
De preferat ar fi ca din 10 în 10 minute să ungeți carnea cu o pensulă pe care puneți sosul din tavă. După rumenire, friptura poate fi scoasă și servită! Poftă bună!
Citește și: A început Săptămâna Mare! Lucruri pe care creștinii ortodocși nu au voie sa le facă în această perioadă
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.