Rețetă negresă. Este o prăjitură ușor de făcut și cu o textură perfectă, pufoasă și se solidifică doar cât să nu ne murdărim pe mâini. Gustul ei cu singuranță îți va aduce aminte de perioada copilăriei.

Citeste si: VIDEO| Ce pedepse riscă românii suspecti de infectare cu coronavirus dacă ies din carantină, fără acordul autorităților

 Rețetă negresă. Prăjitură de post. Rețetă de post. Prăjitura bunicii.
Rețetă negresă. Prăjitură de post. Rețetă de post. Prăjitura bunicii.

Rețetă negersă. Ingrediente necesare:

- 2 căni jumătate de apă
- 1 cană jumătate de zahăr
- jumătate de cană ulei
- 4 linguri gem- eu am folosit magiun
- 3 linguri cacao
- 3 căni faină
- 1 linguriță bicarbonat
- câteva linguri oțet (pentru stins bicarbonatul)
- 1 esență de rom
- nuci măcinate

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, invitatul special al Știrilor Kanal D, de la 19.00. Adevărul despre CORONAVIRUS

 Rețetă negresă. Prăjitură de post. Rețetă de post. Prăjitura bunicii.
Rețetă negresă. Prăjitură de post. Rețetă de post. Prăjitura bunicii.

Rețetă negresă. Modalitate de preparare

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră.
Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas.


Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.
Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.
Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Citeste si: Emanuel Neagu, Razboinicul de la „Survivor Romania”, pe punctul de a-si pierde fratele geaman: "Era legat de pat..."

Pentru glazură, topim ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr, după gust și o întindem imediat, peste negresa răcită deja.
Presărăm și miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi porționăm și servim delicioasa negresă de post cu gem și nuci, alături de cei dragi.

Rețetă negresă. Prăjitură de post. Rețetă de post. Prăjitura bunicii.
Rețetă negresă. Prăjitură de post. Rețetă de post. Prăjitura bunicii.

Citeste si: www.incalzire-sanitare.ro iti ofera cazane pe peleti- cea mai buna solutie pentru a trece cu bine peste iarna

Rețetă negresă. Secretul acestei retete este sa coaceti prajitura la foc relativ mic, 150 de grade pentru a nu se crapa prea mult si pentru a se coace frumos. Inainte de a pune glazura, lasati prajitura sa se raceasca complet. Daca o puneti peste prajitura calda, glazura se va topi si va curge. Bineinteles ca puteti renunta la glazura de ciocolata si puteti folosi gem sau dulceata apoi puteti presara deasupra nuca macinata sau nuca de cocos. Sunt convinsa ca aceste negrese glazurate vor deveni preferatele voastre, ale mele sunt de ceva vreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si