Oricat de mare ar fi credinta, trecerea de la desfrau culinar la purificare religioasa vine, deseori, cu dureri de stomac. Ca sa le preintampine, cu o saptamana inainte de intrarea in postul Pastelui, strabunii au inventat ceea ce azi numim "post alb"!

Renuntam la carne, mergem pe lactate! Branzeturi, lapte, oua oua saptamana sta este una pregatitoare pentru a putea intra in post cu adevarat!

Pana la postul Pastelui, mai e.

Asa ca... la placinte inainte!


Noi o sa facem placintele cu barnza la cuptor, nu ii ulei sunt mai gustoase si mai sanatoase.

In Maramures, traditia Saptamanii Albe se respecta cu sfintenie! De pe mese nu lipsesc placintele cu branza. Aluatul lor, asemenea celui din care se face painea, are doar cateva ingrediente: maia, lapte, oua, sare si drojdie! Talentul se vede dupa 15 minute de dospit: la framantat!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Sa luati placinta cu barnza daca tot a inceput Saptamana Alba... Ne pregatim pentru postul Pastelui.

Cele 7 zile blande vor disparea asemenea placintelor din tava. Incercarea adevarata va dura 40 de zile!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si