Reteta perfecta pentru Saptamana Alba, dinaintea ineceperii postului Pastelui. Placinte cu branza la cuptor. Se fac rapid si sunt delicioase

Saptamana aceasta este una speciala, pentru credinciosii de pretutindeni. Potrivit traditiei, este ultima in care se pot manca bucate din lapte, branza si oua. In popor se mai numeste si ,,saptamana alba".

Author: A.L. luni 20 februarie 2017 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oricat de mare ar fi credinta, trecerea de la desfrau culinar la purificare religioasa vine, deseori, cu dureri de stomac. Ca sa le preintampine, cu o saptamana inainte de intrarea in postul Pastelui, strabunii au inventat ceea ce azi numim "post alb"!

Renuntam
la carne, mergem pe lactate! Branzeturi, lapte, oua oua saptamana sta este una pregatitoare pentru a putea intra in post cu adevarat!

Pana la postul Pastelui, mai e. Asa ca... la placinte inainte!


Noi o sa facem placintele cu barnza la cuptor, nu ii ulei sunt mai gustoase si mai sanatoase.

In Maramures, traditia Saptamanii Albe se respecta cu sfintenie! De pe mese nu lipsesc placintele cu branza. Aluatul lor, asemenea celui din care se face painea, are doar cateva ingrediente: maia, lapte, oua, sare si drojdie! Talentul se vede dupa 15 minute de dospit: la framantat!

Sa luati placinta cu barnza daca tot a inceput Saptamana Alba... Ne pregatim pentru postul Pastelui.

Cele 7 zile blande vor disparea asemenea placintelor din tava. Incercarea adevarata va dura 40 de zile!

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si