Reuniune de gradul 0! Celebra ”Isoscel” și-a reîntâlnit ”elevii” preferați, la aniversarea celor 65 de ani activitate! Uite cum arată acum actorii din ”Liceenii” . Poza care face cât 1000 de cuvinte

Au rămas liceenii doamnei Tamara Buciuceanu-Botez. Actrița a fost sărbătorită pentru 65 de ani de activitate pe scena de la Teatrul Metropolis

M.C.B., miercuri 19 decembrie 2018 , 08:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La 32 de ani de la premiera filmului "Liceenii", celebra Isoscel și-a reîntâlnit "elevii" în cadru festiv, dar nu "la careu", cum se obișnuia pe vremuri, ci cu ocazia celor 65 de ani de scenă pe care actrița Tamara Buciuceanu - Botez i-a sărbătorit cu acest prilej.

Totul s-a întâmplat luni seara, la Teatrul Metropolis din București, care a aniversat cu acest prilej 12 ani de la înființare. Directorul instituției, actorul George Ivașcu, fost „elev al lui Isoscel” a ținut să o sărbătorească pe „regina comediei românești”, așa cum a fost aceasta numită de-a lungul serii.

Au fost prezente numeroase personalități ale vieții culturale, actori și regizori, foști colegi de scenă ai marii actrițe, printre care Simona Bondoc, Ion Dichiseanu, Alexandrina Halic, Rodica Mandache, Adrian Titieni, Liviu Lucaci, Carmen Tănase, Irina Margareta Nistor, Eugen Cristea și soția sa, „directoarea” Cristina Deleanu, dar și regizorii Victor Ioan Frunză și Felix Alexa, acesta din urmă fiind și primul regizor care a montat un spectacol la Metropolis.

Însă pe lângă ”greii” teatrului românesc au fost și foștii elevi ai lui Isoscel din celebrul film urmărit și îngrăgit de milioane de români de-a lungul timpului: pe lângă George Ivașcu, gazdă a evenimentului, au fost Oana Sârbu, Ștefan Bănică jr și Mihai Constantin, zis și ”Ionică, puișor”, nepotul marii actrițe. Acesta din urmă, vizibil emoționat, nu a urcat pe scenă alături de mătușa sa, mulțumindu-se să își trimită cei doi copii cu buchete de flori și privind momentul discret, dintr-un colț al sălii.

Cu lacrimi în ochi, Tamara Buciuceanu – Botez a luat loc pe scenă, acolo unde mai multe personalități au omagiat-o, iar la un moment dat un cântec a făcut-o să lăcrimeze, dar și să cânte.

În august 2019, marea actriță va împlini 90 de ani!

Sursă: Libertatea.ro 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si