Revolta spontana a debutat la Penitenciarul Iasi in cursul serii de luni, 11 iulie. Desi oficialii inchisorii au declarat inainte de miezul noptii ca nemultumitii s-au potolit, protestul a fost reluat cu violenta in dimineata zilei de marti, 12 iulie.
Numarul detinutilor revoltati n-a fost facut public pana in dupa-amiaza zilei de marti, 12 iulie. Oficialii penitenciarului vorbesc despre faptul ca cei revoltati „si-au exprimat verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii“.
in acelasi timp, in cursul serii de 11 iulie, oficialii penitenciarului au transmis un comunicat de presa in care au spus ca revolta din penitenciar a fost domolita. Cu toate acestea, detinutii revoltati au reluat protestele in dimineata zilei de marti, 12 iulie. „A fost incendiata o camera de detentie, iar angajatii au intervenit imediat pentru evacuarea detinutilor cazati la camera respectiva, fara a fi necesara evacuarea intregii sectii. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative si pentru restabilirea ordinii, personalul aflat in serviciu a actionat si va interveni gradual, in functie de comportamentul manifestat de detinuti, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Totodata, a fost alarmat intregul personal, iar la acest moment se continua discutiile cu detinutii", a transmis Penitenciarul Iasi marti, in jurul orei 11.00.
Din comunicatul penitenciarului lipseste insa informatia ca o parte dintre detinutii revoltati s-au urcat pe un acoperis din curtea inchisorii, imagine surprinsa de ziarisii aflati la intrarea in inchisoare, intr-un moment in care poarta penitenciarului a fost deschisa pentru a face loc unei Ambulante SMURD.
Detinutii se plang de conditiile foarte proaste din inchisoare si scandeaza lozinci precum "Jos comunistii!". Oficialii inchisorii sustin ca in dimineata zilei de 12 iulie au protestat in jur de 200 de detinuti si ca spre amiaza ar mai fi ramas doar 9, cu care s-ar continua negocierile.
Oficialii inchisorii sustin ca in dimineata zilei de 12 iulie au protestat in jur de 200 de detinuti si ca spre amiaza ar mai fi ramas doar 9, cu care s-ar continua negocierile.
in fata penitenciarului s-au adunat rudele mai multora dintre puscariasi si scandeaza "Gratiere!".
Detinuti acuza ca „mascatii” din puscarie ii bat fara motiv. De asemenea, persoanele private de libertate au strigat ca mancarea pe care o primesc in penitenciar nu este buna si ca au conditii de cazare foarte proaste, fiind inghesuiti in celule si obligati sa doarma pe saltele pline de plosnite. De asemenea, detinutii au mai strigat de la geamuri si ca angajati ai unitatii ar fi implicati in fapte ilicite, cerand ca Ministerul Justitiei sa vina la Iasi pentru a face un control. Aproape de 1.500 de detinuti sunt incarcerati in Penitenciarul Iasi, un numar dublu fata de reglementarile Curtii Europene pentru Drepturile Omului, raportat la spatiul de care dispune unitatea ieseana. Din acest motiv, in trecut, mai multi detinuti au castigat despagubiri din partea instantei europene pentru conditiile precare din penitenciar. Conducerea penitenciarului este asigurata de mai multi ani de catre directorul Marius Vulpe, iar inchisoarea de maxima siguranta a fost implicata in aceasta perioada in mai multe spete controversate.

Numarul detinutilor revoltati n-a fost facut public pana in dupa-amiaza zilei de marti, 12 iulie.

Oficialii penitenciarului vorbesc despre faptul ca cei revoltati „si-au exprimat verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii“. in acelasi timp, in cursul serii de 11 iulie, oficialii penitenciarului au transmis un comunicat de presa in care au spus ca revolta din penitenciar a fost domolita, scrie Adevarul.ro

Cu toate acestea, detinutii revoltati au reluat protestele in dimineata zilei de marti, 12 iulie.

„A fost incendiata o camera de detentie, iar angajatii au intervenit imediat pentru evacuarea detinutilor cazati la camera respectiva, fara a fi necesara evacuarea intregii sectii. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative si pentru restabilirea ordinii, personalul aflat in serviciu a actionat si va interveni gradual, in functie de comportamentul manifestat de detinuti, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Potrivit sursei citate, a fost alarmat intregul personal, iar la acest moment se continua discutiile cu detinutii", a transmis Penitenciarul Iasi marti, in jurul orei 11.00.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Din comunicatul penitenciarului lipseste insa informatia ca o parte dintre detinutii revoltati s-au urcat pe un acoperis din curtea inchisorii, imagine surprinsa de ziarisii aflati la intrarea in inchisoare, intr-un moment in care poarta penitenciarului a fost deschisa pentru a face loc unei Ambulante SMURD.

Detinutii se plang de conditiile foarte proaste din inchisoare si scandeaza lozinci precum "Jos comunistii!". Oficialii inchisorii sustin ca in dimineata zilei de 12 iulie au protestat in jur de 200 de detinuti si ca spre amiaza ar mai fi ramas doar 9, cu care s-ar continua negocierile. Oficialii inchisorii sustin ca in dimineata zilei de 12 iulie au protestat in jur de 200 de detinuti si ca spre amiaza ar mai fi ramas doar 9, cu care s-ar continua negocierile. in fata penitenciarului s-au adunat rudele mai multora dintre puscariasi si scandeaza "Gratiere!".

Detinuti acuza ca „mascatii” din puscarie ii bat fara motiv. De asemenea, persoanele private de libertate au strigat ca mancarea pe care o primesc in penitenciar nu este buna si ca au conditii de cazare foarte proaste, fiind inghesuiti in celule si obligati sa doarma pe saltele pline de plosnite, scrie publicatia.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De asemenea, detinutii au mai strigat de la geamuri si ca angajati ai unitatii ar fi implicati in fapte ilicite, cerand ca Ministerul Justitiei sa vina la Iasi pentru a face un control.

Aproape de 1.500 de detinuti sunt incarcerati in Penitenciarul Iasi, un numar dublu fata de reglementarile Curtii Europene pentru Drepturile Omului, raportat la spatiul de care dispune unitatea ieseana.

Din acest motiv, in trecut, mai multi detinuti au castigat despagubiri din partea instantei europene pentru conditiile precare din penitenciar. Conducerea penitenciarului este asigurata de mai multi ani de catre directorul Marius Vulpe, iar inchisoarea de maxima siguranta a fost implicata in aceasta perioada in mai multe spete controversate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si