Revoltator! Primarul din Paradina, Tulcea tine 100 de vite fara apa si fara mancare de 5 zile, intr-un tarc foarte mic. Motivul este halucinant

Primarul din Paradina, Tulcea a confiscat 100 de vite ale satenilor si le tine fara apa si fara mancare, inchise in mocirla de 5 zile, pentru ca animalele au intrat in lanul de porumb al surorii lui.

L. S., marți 31 iulie 2018 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Situatia revolatoare se petrece in comuna Pardina din judetul Tulcea, iar asociatia Kola Kariola, asociatie de protectie a animalelor, a facut publice imaginile si informatiile despre ce a decis sa faca primarul cu animalele satenilor.

"Primim in mesaje aceste poze. Socati de cum arata animalele, intrebam ce este cu ele. Aflam ca sunt confiscate de primarul comunei Pardina din Tulcea, pentru ca au intrat intr-un lan de porumb. Asa ca primarul, le tine inchise in conditiile pe care le vedeti, fara apa si fara mancare de joia trecuta. Proprietarii animalelor, au vrut sa plateasca pagubele produse de amaratele de vaci, insa primarul le impune si o taxa de obor. Taxa nejustificata insa. Cert este ca primarul refuza sa le dea animalele oamenilor inapoi. Printre ele sunt si vitei despartiti de mame. Proprietarilor le este interzis sa hraneasca animalele. Sunt aproximativ 100 de animale intr-un tarc de 200 mp.

 

Am luat si noi legatura cu primarul, care in versiunea lui spune ca proprietarii refuza sa plateasca pagubele. Am luat legatura si cu unul dintre propietari care afirma ca proprietarii doresc sa achite pagubele, suma fiind stabilita de 2500 lei. Ca sa intelegeti si mai bine, terenul pe care era cultivat porumbul apartine surorii primarului. Unul dintre proprietarii vacutelor a fost din prima zi la primarie sa isi achite partea lui de paguba si sa isi ia animalele. A fost refuzat si i s-a spus de catre primar ca are el grija sa fie distrusi. Refuzul venind si pe fondul taxei de obor, impusa de primar pe fiecare animal in parte, 40 lei pe zi. Cu cat tine mai mult animalele sechestrate, cu atat taxa creste mai mult. Mai mult, dupa ce am discutat telefonic cu primarul, acesta ne-a trimis niste video cum hraneste el animalele. Pozele insa primite pana la conversatia avuta arata clar ca animalele nu au fost hranite corespunzator, lucru sustinut si de proprietarii animalelor. De altfel se si vede asta chiar din filmarea trimisa de primar.

Pentru noi situatia este urmatoarea. Conform legislatiei de protectie a animalelor, aceste animale sunt maltratate, infometate si tinute in conditii improprii chiar de primaria Pardina. Asa ca vom face sesizari catre primarie, DSV-ul local, ANSVSA, televiziuni, politie. Proprietarii animalelor au fost refuzati de catre politie sa depuna plangere, iar in prezent sunt la DSV-ul local, unde refuza oricine sa stea de vorba cu ei."

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si