Revolutia fiscala loveste din nou! Ce se va intampla cu ONG-urile din Romania

Revolutia fiscala nu ii iarta nici pe cei mai slabi! Pe langa categoriile profesionale defavorizate, sunt sute de ONG-uri care lupta pentru copiii cu dizabilitati si care se vad nevoite sa-si inchida portile. Decizia Guvernului prin care poti dona 2% din impozitul pe venit doar daca te duci la ANAF afecteaza enorm asociatiile non-profit.

Author: V.P. sâmbătă 10 februarie 2018 , 18:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ADELE CHIRICA: "Sunt familii care au copii bolnavi si care si-au facut ong tocmai ca sa poata sa primeasca acesti 2 la suta de la prieteni pentru terapiile copiilor...acum ne-au pus lacatul pe usi"

Adele Chirica este presedinta unei asociatii care se ocupa de copiii cu dizabilitati.

Revolutia fiscala a Guvernului condus de Viorica Dancila ar putea distruge vietile a sute de copii, spune ea.  

ADELE CHIRICA: "Anul trecut aveam sute de donatori pentru ca noi strangeam formularele, le depuneam nu era nicio problema, acum avem doi care se vor duce personal la anaf si nu pot sa ii condamn pe cei care nu o fac...nimeni nu o sa aibe timp sa stea o zi la anaf ca sa depuna un formular"

Deja bani nu mai sunt. Asa ca terapeutii care se ocupau de copiii cu probleme sunt in preaviz.

ADELE CHIRICA: "sa fac ce nu face statul  sa aduc medicamnete, sa le compensez, sa fac centru pentru terapii, toate astea trebuia sa le faca statul, nu eu, mama unui copil bolnav ei ce fac acum? nici asta

nu ma mai lasa sa fac. ok daca nu putei sa ne faceti un bine, macar nu ne faceti un rau"

Schimbarea legislatiei fiscale poate inchide portile multor centre care isi desfasurau activitatea din donatiile facute de oameni direct catre ONG-uri.
Birocratia ii sperie pe cei care si-ar dori sa doneze, caci sunt obligati sa mearga personal la un sediu ANAF, iar drumul pana acolo si depunerea formularului se pot transforma intr-un calvar.

Asta desi seful ANAF promitea la inceputul anului ca viata contribuabililor la ghisee va fi mult mai usoara.

SEF ANAF MIRELA CALUGAREANU: "Avem in vedere la nivelul anaf-ului cu sprijinul ministerului de finante simplificarea intregii proceduri de administrare si flexiblizarea numarului de formulare si a obligatiilor declarative si nu numai"

Pana cand se va intampla acest lucru, sperantele unor oameni care vor sa faca bine sunt pe cale sa fie spulberate.

"Anul acesta ne doream f mult sa deschidem o scoala pt copii cu dizabilitati nu stiu cand o sa o facem pt ca o mare din bani erau stransi cu cei doi la suta"

ONG-urile incearca acum sa ii convinga pe guvernanti sa revina asupra deciziei privind modalitatea de donare a celor doua procente din impozitul pe venit. Tocmai de aceea au initiat o petitie on line. Pana acum s-au strans aproape 4.500 de semnaturi.

"Daca nu as fi avut posibilitati copilul meu  nu s-ar fi ridicat din scaunul cu rotile, daca ma opresc, copilul meu va regresa, copilul meu il vedeti asa, dar in spatele lui e o armata de oameni care lucram pt el"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si