Revolutia fiscala loveste din nou. Sute de mii de angajati ar putea fi afectati

Celebra "revolutie fiscala" loveste din nou!

Author: I. I. miercuri 17 ianuarie 2018 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentantii oamenilor de afaceri recunosc faptul ca, in multe firme, nu se aplica toate prevederile ordonantei emise de guvern anul trecut. Patronii spera ca legea va fi modificata in parlament! In caz contrar, 30 la suta dintre angajati ar putea avea salarii mai mici!

FLORIN JIANU, PRESEDINTE CNIPMMR: Doi din trei intreprinzatori au spus ca nu vor aplica transferul contributiilor si vor astepta sa vada cum va iesi legea din Parlament.

Acelasi studiu al unei confederatii patronale a intreprinderilor mici si mijlocii arata ca trecerea contributiilor de la angajator la angajat va duce la scaderea veniturilor pentru 30 la suta dintre salariati. Asa ca unii patroni inca asteapta. Ordonanta de Urgenta prin care a fost adoptata celebra "revolutie fiscala" mai poate fi modificata in parlament.

LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR: Normal e sa pice in parlament. Este o ordonanta proasta care nu afec altceva decat sa aduca niste lucrui imbecile in ceea ce se intampla.

OVIDIU NICOLESCU, CNIPMMR: Sa fie retrasa, chiar daca cauzeaza probleme la un numar de firme. Dar numarul de firme care vor fi afectate, daca se retrage, e mult mai mic decat numarul de firme si salariati, daca continua,  pentru ca majoritatea, exceptand firmele mari, au ramsa in expectativa.

Antreprenorii sustin ca aceasta nu este singura problema.

Daca "revolutia fiscala" ar fi aplicata ca la carte, patronii ar trebui sa initieze negocieri colective cu angajatii.

FLORIN JIANU, PRES. CNIPMMR: Ganditi-va ca aveti un angajat si ca suntei propria dumneavoastra angajata la firma. Cu cine sa faceti aceasta negociere colectiva? 

Romania ocupa primul loc din Europa Centrala si de Est in cazul modificarilor legislative. Multe dintre ele sunt efectuate de guvern, sub forma de ordonante de urgenta.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si