Rezidențiat 2022: Lista posturilor disponibile

Rezidențiat 2022. Data la care urmează să se susțină examenul de rezidențiat 2022 pentru absolvenții facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie a fost anunțată. Iată când are loc examenul și câte locuri sunt disponibile.

Author: Alexandra Bercea miercuri 05 octombrie 2022 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit Ministerului Sănătății, duminică, 20 noiembrie 2022, se va desfășura concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. 

Acest concurs va avea loc în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. 

Lista posturilor disponibile

Tematica, bibliografia, dar și precizările importante pentru Rezidențiat 2022 în domeniul Medicină, Medicină Dentară și Farmacie pot fi găsite pe site-ul oficial al concursului: rezidențiat.ms.ro.

Citeste si: Ministerul Educației, anunț important despre anul școlar 2022-2023

Perioada de înscriere și actele necesare  vor fi anunțate pe site-urile Direcțiilor de Sănătate Publică aferente centrelor universitare unde se va desfășura proba scrisă. 

Pentru a afla câte locuri sunt disponibile în cadrul concursului național pentru absolvenții facultăților de medicina din România, puteți accesa site-ul oficial aici  rezidentiat.ms.ro.

Ce acte sunt necesare înscrierii la concursul de rezidențiat?

Dosarul de înscriere a candidatului la examenul de rezidențiat trebuie să conțină următoarele documente:

a) cererea de înscriere la concurs, în care se vor menționa:

(i) numele candidatului, inițiala/inițialele tatălui, precum și toate prenumele candidatului înscrise în buletinul, cartea de identitate sau pașaportul cu care se va legitima la intrarea în sală, aflate în termen de valabilitate;

(ii) centrul universitar și domeniul pentru care concurează;

(iii) acordul pentru folosirea numelui și pentru afișarea rezultatului pe internet;

(iv) declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv că datele vor fi tratate confidențial, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare;

b) copia buletinului, cărții de identitate sau a pașaportului (paginile din care reies numele și prenumele candidatului, precum și data nașterii);

După încheierea rezidenţiatului, are loc examenul pentru obținerea titlului de medic, medic dentist și, respectiv, farmacist specialist, examen care se susţine în cadrul sesiunilor organizate de Ministerul Sănătăţii (două sesiuni anuale, martie și octombrie), conform medijobs.ro.

Examenul se organizează de Ministerul Sănătății în centrele universitare în care s-a efectuat pregătirea, și se susține în fața unei comisii de specialiști propusă de universitățile de medicină și farmacie acreditate, cu avizul colegiilor profesionale și numite prin ordin al ministrului sănătății.

Citeste si: Rezidențiat 2022: Grile pentru Medicină, Farmacie și Medicină Dentară


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si