Rezultate alegeri America 2020: Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA

Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor CNN, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania

Author: Andreea Stoica sâmbătă 07 noiembrie 2020 , 15:22

Rezultate alegeri prezidenţiale SUA 2020: Cine este noul preşedinte al Americii?
Rezultate alegeri prezidenţiale SUA 2020: Cine este noul preşedinte al Americii?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor CNN, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania, a făcut ca el să obţină cele 270 de voturi ale electorilor de care avea nevoie pentru a câştiga alegerile.

Cu cele 20 de voturi ale electorilor din Pennsylvania, Biden are acum un total de 273 de electori.

În Georgia, avansul lui Biden asupra preşedintelui Donald Trump a crescut sâmbătă dimineaţă la 7.248 de voturi faţă de 4.430 cu câteva ore mai devreme, au anunţat canale media, printre care CNN, citând autorităţi electorale.

Dată fiind diferenţa foarte mică, este aproape sigură o renumărare a voturilor în Georgia, dar tendinţa actuală semnalează că aceasta ar confirma probabil avantajul lui Biden, scrie Agerpres.

Citeste si: Rezultate alegeri SUA 2020: Cine va fi noul preşedinte al Americii?

Dacă Georgia îi revine democratului şi acesta îşi păstrează avansul în Arizona, ar dispune de voturi suficiente pentru a trece pragul critic de 270 de voturi în Colegiul Electoral şi a deveni preşedinte.

Rezultatele sunt încă prea strânse

Rezultatele sunt încă prea strânse pentru a fi declarată victoria unuia din candidaţi în câteva state, unde se numără voturile prin corespondenţă, cruciale în actualul context.

Citeste si: Zonele cele mai afectate de covid-19 au votat masiv cu Trump

În Pennsylvania, democratul are 28.833 de voturi avans faţă de Trump. În Nevada, avantajul său a crescut la 22.657 de voturi, dar în Arizona a scăzut uşor la 29.861.

Dacă Biden învinge fie în Georgia, fie în Arizona, va mai avea nevoie de victorie în doar un stat pentru a-şi asigura voturile necesare care să-l propulseze la Casa Albă. În schimb, o victorie în Pennsylvania i-ar fi suficientă pentru a deveni preşedinte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si