Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Țara în care Iohannis a luat 93%!

Votul la alegeri prezidențiale 2019 s-a încheiat în țări ca Noua Zeelandă, Australia și Japonia, iar numărătoarea paralelă ne arată primele rezultate ale votului.

Author: Raluca Ionita duminică 24 noiembrie 2019 , 16:45

rezultate alegeri prezidentiale 2019 australia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Votul la alegeri prezidențiale 2019 s-a încheiat în țări ca Noua Zeelandă, Australia și Japonia, iar numărătoarea paralelă ne arată primele rezultate ale votului.

La secția de votare din Sydney (Australia), Klaus Iohannis ar fi obținut la alegeri prezidențiale 2019 335 de voturi, iar Viorica Dăncilă- doar 25, arată o numărătoarele paralelă publicată de un parlamentar USR-PLUS, Cătălin Drulă.

335 din 360 de voturi înseamnă 93% pentru Klaus Iohannis, scor final la alegeri prezidențiale 2019. Viorica Dăncilă a primit restul de 7% din voturi.

rezultate alegeri prezidentiale 2019 australia iohannis dancila procente

Scor final și în Noua Zeelandă, unde Drulă spune că Viorica Dăncilă a primit 20 de voturi, iar Iohannis- 185. În procente, asta înseamnă aproximativ 90% Iohannis, 10% Dăncilă.

„Informaţiile de mai sus sunt publice”, subliniază Drulă, care susține că procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votului are caracter de document public şi că nu se supune vreunui fel de

normă legală de confidenţialitate sau secret.

Alegeri prezidențiale 2019- Ultimele urne se închid în vestul Americii

Votul în țară la alegeri prezidențiale 2019 continuă până duminică ora 21. În diaspora, raportat la ora României, votul se va întinde până la 7 dimineața, pe coasta de vest a Statelor Unite.

EXIT-POLL-urile care apar la ora 21 nu țin cont de rezultatul din diaspora, deoarece echipele de sociologi nu au avut reprezentanți și acolo. Numărul de alegători din diaspora trecuse duminică, la ora 16, de valoarea de 700.000. Până la finalul zilei, probabil spre un milion de români din străinătate vor vota la alegeri prezidențiale 2019. 

Potrivit reprezentanților IRES, se așteaptă o prezență la vot la nivelul întregii țări de peste 50%. Cele mai scăzute procente ale prezenței se înregistrează în județele Covasna și Harghita, iar cea mai mare prezență este în Ilfov, Cluj și Brașov. Primele rezultate parțiale oficiale la alegeri prezidențiale 2019 vor fi anunțate de Biroul Electoral Central în zorii zilei de 25 noiembrie 2019.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si