Marți la prânz, la Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1, jandarmii au ajuns la fața locului şi urmează să scoată noi probe, în condiţiile în care candidaţii dreptei şi stângii, Clotilde Armand şi Dan Tudorache se acuză reciproc de fraudarea alegerilor.

”A venit Poliția, am chemat Jandarmeria, au sigilat tot.. Acum, aici, se numără voturile, se cheamă președinții de secții care au fost trimiși acasă ieri fără să închidă.

Au fost 9 secții care nu au închis și i-au trimis acasă. Și acum mai sunt cinci”, a declarat Ion Buzoianu, de la USR, citat de Antena 3.

Citeste si: Gabriela Firea, atac la Nicusor Dan: „Prima promisiune încălcată"

Clotilde Armand cere Parchetului General să preia ancheta

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand, anunţă că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Aici este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce Clotilde Armand a semnalat nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

Citeste si: Ultimele rezultate parțiale anunțate de BEC pentru Capitală, valabile la ora 9.00. Suspans la Sectorul 1, surpriză la un alt sector

Ce mesaj transmite Poliția 

Polițiștii Capitalei au anunțat marți că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 este candidat al PSD pentru funcția de consilier general.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Mai mult, asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale, potrivit Digi 24. De asemenea, opt persoane de la mai multe partide au fost audiate ieri și ar putea urma și alte audieri.

Nu se poate spune la această oră dacă procesele verbale au fost furate.

Citeste si: Care va fi prima decizie a lui Nicușor Dan ca primar general. Pe cine demite

Daniel Tudorache: Totul a fost legal

Acuzat de către Clotilde Armand de fraudarea voturilor, primarul în exercițiu Dan Tudorache susține că USR "creează o presiune" asupra membrilor Biroului Electoral Sector 1 și că "este o țară liberă și pot depune câte plângeri vor".

Citeste si: Localitatea din România unde primarul a fost ales cu un singur vot diferență

"Se creează o presiune de către reprezentanții USR asupra membrilor Biroului Electoral de sector(...) E o țară liberă, pot face câte plângeri vor. Noi am depus aseară solicitarea pentru numărarea voturilor. Să fie de acord cu solicitarea și voturile să fie renumărate dacă vor transparență", a susținut Tudorache la intrarea în sediul PSD, la ședința CEx.

Potrivit lui Tudorache cel care a plecat cu procesele verbale din sediul Biroului Electoral de Sector avea acest drept.

Citeste si: S-a descoperit spray-ul nazal care oprește COVID-19. Cum se folosește

Ce acuzații au adus cei de la USR-Plus

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate. Reprezentanții USR au sesizat Poliția, care a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri.

Clotilde Armand vrea ca ancheta să fie preluată de Parchetul General al României, iar procurorii să se ocupe de situația de la Biroul Electoral al sectorului 1.
”Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ''voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.'' Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, scrie Clotilde Armand pe o rețea socială.

Sursa: Antena 3, Hotnews, Mediafax


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si