Se complică situația la Primăria Sectorului 1. PSD cere renumărarea voturilor

Rezultatele finale la alegerile locale de la Primăria Sectorului 1 sunt cele mai așteptate în acest moment, în Capitală, lucrurile aflându-se pe muchie de cuțit între cei doi candidați, Clotilde Armand, de la USR-Plus și Daniel Tudorache, de la PSD. După ce la exit-poll candidata USR avea un avans confortabil de 6-7 puncte, numărătoarea efectivă a buletinelor de vot a făcut ca bătălia pentru Sectorul 1 să fie foarte strânsă.

Author: Razvan Ilie luni 28 septembrie 2020 , 22:14

clotilde armand
Clotilde Armand, la un pas de câștigarea Sectorului 1
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate alegeri Sectorul 1. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni seara că partidul a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1.

Rezultate alegeri Sectorul 1. Potrivit șefului PSD, numărătoarea paralelă a voturilor realizată de PSD arată că primarul în funcţie Daniel Tudorache ar avea cu peste 200 de voturi mai mult decât al doilea candidat clasat, Clotilde Armand. ”E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”, afirmă Ciolacu.

Citeste si: Scandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand îl acuză pe Dan Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor

Rezultate parțiale Alegeri locale- ora 9.00. La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD)- 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP)- 7,75%.


 

Marcel Ciolacu: "Dom-le, e posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite buletine de vot"  

Marcel Ciolacu a catalogat drept ”o tâmpenie” ideea conform căreia PSD ar fi putut frauda alegerile pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Citeste si: Interpreta Carmen Șerban acuză o conspirație la alegeri: ”Prefer comunismul în locul dictaturii! Cineva mi-a spus că votarea a fost organizată de ochii lumii!” EXCLUSIV

”Avem o numărătoare paralelă, fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, are programul care  e simplu, e un excel, nu e o grozăvie, unde se adună voturile. La numărătoarea paralelă a PSD ne dă că domnul Tudorache a câştigat alegerile cu două sute şi ceva de voturi, şi atunci avem şi noi aceste întrebări: «Dom-le, e posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale şi avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: VIDEO- Primarul mort a fost votat. Alegeri inedite la Deveselu

”S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăşi numerotate, iarăşi numărate toate voturile”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a explicat şi procedura care ar trebui urmată.

”Prima oară se verifică la BEC dacă au fost introduse corect procesele verbale. E matematică, e fixă matematica, e o ştiinţă fixă şi vom vedea unde este greşeala: este la noi, este la dânşii? Ce să falsifici? Copii după procesele verbale? Originalele sunt la BEC”, a mai afirmat preşedintele social-democrat.

Citeste si: Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura din București după alegerea lui Nicușor Dan

Acesta a menţionat că, în urma renumărării votului, se aşteaptă ”să câştige cel care a fost votat de către bucureşteni”.

Ciolacu susţine că PSD are doar câte un reprezentant în secţiile de votare, în timp de PNL, sau USR PLUS au mai mulţi.

”S-au dus acele vremuri de tristă amintire în care din informaţiile mele, campioni erau PDL-ul. E o problemă de introducere a unor date într-un sistem”, a mai explicat Ciolacu.

Citeste si: Care va fi prima decizie a lui Nicușor Dan ca primar general. Pe cine demite

Lupta pentru funcţia de primar al Sectorului 1 este strânsă. Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţine, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până la ora 16:00 indică faptul că 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si