Rezultate finale după contestaţii Evaluare Naţională 2022: Consultă notele, pe EDU.ro!

Rezultate finale Evaluarea Națională. Absolvenții claselor a VIII-a care au depus contestații în urma rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională vor afla astăzi rezultatele finale.

Author: Madalina Grigore joi 30 iunie 2022 , 08:01

rezultate finale evluarea națională 2022

Rezultate finale după contestații Evaluarea Națională 2022.

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate finale Evaluarea Națională EDU.ro. Candidații de la Evaluarea Națională, nemulțumiți de primele rezultate, vor afla astăzi notele finale după contestații. Acestea vor apărea pe EDU.ro, dar

și la avizierele centrelor de examen!

Când apar rezultatele finale după contestații la Evaluarea Națională?

Contestațiile au putut fi depuse în cursul zilei de 23 și 24 iunie 2022. Acestea au putut fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații au completat, semnat și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

rezultate finale evluarea națională 2022

Rezultate finale după contestații Evaluarea Națională 2022.

Pe 23 iunie au apărut primele rezultate, iar până pe 24 iunie, la ora 12:00 candidații nemulțumiți au putut depune contestații. Rezultatele

finale vor fi afișate pe date de 30 iunie 2022, după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Rezultate contestaţii Evaluare Naţională 2022: Când se afişează pe EDU.ro notele finale

Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, elevii utilizând codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primă, la prima probă susținută de aceștia.

Candidații care depun fizic sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că notă acordată că urmare a soluționării contestației poate modifică, după caz, notă inițială, prin creștere sau descreștere. 

rezultate finale evluarea națională 2022

Rezultate finale după contestații Evaluarea Națională 2022.

Evaluarea Națională 2022: cum se calculează media de admitere la liceu?

Potrivit anexei nr.1 a ordinul MECTS nr. 4802/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, media generală se calculează după formula      MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN,      unde:

MA= media de admitere

ABS= media generală de absolvire a claselor a Va – a VIII-a;

EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Media de la Evaluarea Națională este într-un procent de 80%, iar cea din clasa V-VIII este de 20%.

Astfel, cu câte notele de cele două probe și mediile anilor de studii sunt mai mari, cu atât mai multe candidații pot avea șanse mai mari să intre la liceul la care vor.

Citeste si: Rezultate Evaluarea Națională- ce arată notele

Media generală la Evaluarea Națională se va calcula ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără să fie rotunjită, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media generală de la examenul de Evaluare Națională va fi calculat indiferent dacă nota sau notele din cadrul celor două probe sunt mai mici de nota 5.

Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2022. Unde se publică notele online?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si