UPDATE: Rezultatele examenului de bacalaureat, dupa solutionarea celor 42.215 contestatii despuse de candidati la probele scrise, vor fi anuntate luni, rata de promovare inainte de contestatii fiind 71,4%. Tinerii care nu au participat sau nu au promovat examenul in prima sesiune mai au o sansa la bacalaureatul din august. Luni, Ministerul Educatiei anunta rezultatele finale ale examenului national de bacalaureat, dupa solutionarea contestatiilor.

Tot luni, ministerul analizeaza si cazul celor doi elevi din judetul Dambovita ale caror lucrari au fost anulate pe motiv ca erau scrisuri diferite.

Dupa afisarea primelor rezultate la bacalaureat au fost depuse 42.215 contestatii, cele mai multe, adica 15,49 la suta, fiind la proba de Limba si literatura romana, potrivit datelor centralizate la Ministerul Educatiei Nationale. In urma evaluarii lucrarilor contestate, "nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii”. Din acest an, nota comisiei de contestatii este cea finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

Nota minima de promovare, pentru fiecare disciplina, este 5, iar media finala pentru promovarea examenului este minimum 6. Anul trecut, rata de promovare la bacalaureat a crescut, dupa contestatii, de la 66,7% la 68,1%. in 2015, promovabilitatea a fost de 66,41% inainte de rezolvarea contestatiilor, iar dupa solutionarea contestatiilor a crescut la 67,9%. Rata de promovare la sesiunea iunie- iulie 2015 a bacalaureatului a fost cea mai mare din ultimii cinci ani.

Rezultatele inainte de contestatii, care au fost afisate in 5 iulie, arata ca rata de promovare inregistrata de absolventii care au sustinut probele acestui examen este de 71,4%, cu 4,7% peste rata de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut- 66,7%. Aceasta inseamna ca au promovat 91.754 de absolventi dintr-un total de 128.503 de absolventi prezenti. in functie de anul scolar in care au absolvit studiile liceale, 86.813 candidati promovati provin din promotia 2016-2017 (77,8%, rata de reusita din cei prezenti), iar 4.941
de candidati provin din promotiile anterioare (29,1%, rata de reusita). Conform rezultatelor inainte de contestatii, s-au inregistrat 97 de medii de 10, in crestere fata de anul trecut, cand au fost 56 de medii de 10.

Procente de promovare peste 80% s-au inregistrat in judetele Sibiu (83,73%). Bacau (83,54%), Iasi (82,91%) si Cluj (82,75%). Rata de promovare in Capitala este de 74,09%. Judetele in care ratele de promovare au fost sub 55% sunt Ilfov (42,24%), Giurgiu (50,7%) si Teleorman (53,95%). Candidatii care nu au promovat prima sesiune sau care nu s-au prezentat la bacalaureat mai au o sansa in a doua sesiune, organizata in intervalul 21-31 august.

UPDATE:  Harta mediilor de 10, pe judete, la examenul de Bacalaureat

Sursa foto: Geograf Alexandru Dragan

UPDATE:  Un numar de 97 de absolventi au obtinut media 10 la bacalaureat, la nivel national. Anul trecut, inainte de contestatii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 68,1 la suta. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate dupa ora 12.00 pe site-ul bacalaureat.edu.ro, iar intre orele 16.00 si 20.00 candidatii nemultumiti pot depune contestatii la centrele de examen unde au sustinut probele. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 10 iulie.

La aceasta sesiune a bacalaureatului s-au inscris 135.513 de elevi si au fost prezenti 128.503. Dintre acestia, 91.754, adica 71,4 la suta, au promovat examenul.
Un numar de 97 de absolventi au obtinut media 10 la bacalaureat, la nivel national. Anul trecut, inainte de contestatii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 68,1 la suta.

 

Peste 130.000 de elevi de clasa a XII-a au participat la examenul de bacalaureat care a inceput in 6 iunie cu probele orale si s-a incheiat in 30 iunie, cu proba la alegere a profilului si specializarii. Examenul de bacalaureat a fost organizat in 439 de centre, dotate cu camere de supraveghere.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate miercuri, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata pentru 10 iulie.

Harta rezultatelor a fost afisata AICI.

In urma evaluarii lucrarilor contestate, "nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii”. Din acest an, nota comisiei de contestatii este cea finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”- radioimpuls.ro

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probelor scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea, precum si obtinerea mediei 6, cel putin, la probele scrise.

Cea de a doua sesiune a doua a bacalaureatului din acest an va incepe in 21 august.

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat din 2016 a fost de 66,7 la suta inainte de rezolvarea contestatiilor, iar dupa contestatii a crescut la 68,1 la suta.

In 2015, promovabilitatea a fost de 66,41 la suta inainte de rezolvarea contestatiilor, iar dupa solutionarea contestatiilor a crescut la 67,9 la suta. Rata de promovare la sesiunea iunie- iulie 2015 a Bacalaureatului a fost cea mai mare din ultimii cinci ani.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si