Rezultate simulare Evaluare Națională 2023. Emoții intense pentru elevii claselor a VIII-a care de l uni, 20 martie 2023, încep simulările din cadrul Evaluării Naționale 2023. După probele scrise la Română, Matematică și limba maternă, elevii așteaptă cu nerăbdare rezultatele pentru a vedea nota obținută și ce mai trebuie să aprofundeze.

Iată când se vor afla notele pentru simularea examenului de Evaluare Națională 2023!

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023. Când vor afla elevii notele?

[Sursa foto: Pexels.com]

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023. Când vor fi anunțate notele?

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 20-22 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține simulările pentru Evaluarea Națională 2023 care va avea loc în vară. 

În anul școlar 2022-2023, înainte de simulările naționale organizate de Ministerul Educației, fiecare județ din țară a avut posibilitatea să aleagă dacă elevii claselor a VIII-a vor da sau nu simulări ale examenelor în instituțiile de învățământ. Astfel că au existat județe care au susținut simulări pentru Evaluarea Națională înainte de cele oficiale din luna martie.

Regulamentul de desfășurare prevede că probele scrise încep la ora 09:00 când sunt deschise plicurile cu subiecte. Elevii pot intra în sălile de examen până la ora 08:30 și au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care ultimul elev din sală a primit subiectele. Elevilor le este interzisă orice formă de fraudă în timpul susținerii probelelor.

Citește și: Probele la Evaluarea Națională încep luni. Anunțul Ministerului Educației

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie 2023. Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, doar dacă elevii solicită trecerea în catalog a notei obținute la simulare prin intermediul unei cereri scrise.

Subiectele sunt elaborate în conformitate cu conținuturile și competențele, potrivit programelor.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023. Când vor afla elevii notele?

[Sursa foto: Pexels.com]

La simularea de la Evaluarea Națională 2023, subiectele sunt sub forma unei broșuri tipărite față-spate, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot cere asistenților din sala de examen pagini suplimentare, dacă mai au nevoie.

Citește și: Edu.ro Subiecte Matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce subiecte ar putea pica la simularea de la Matematică?

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Modele de subiecte și baremele de corectare pentru fiecare materie la care se susține examenul de Evaluare Națională pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educației subiecte.edu.ro. 

Obiectivele simulării sunt, potrivit ministerului, ”familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real & optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, a transmis Ministerul Educației.

Citește și: Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023. Modele de subiecte și rezolvări pentru elevii claselor a VIII-a

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2023. Când vor afla elevii notele?

[Sursa foto: edupedu.ro]

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă 
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Citește și: Barem română simulare Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele. Modele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si