Riscul unui nou val de coronavirus stă în decizia Parlamentului, afirmă Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că riscul de apariție al unui nou val de coronavirus este „foarte mare” în situația în care Parlamentul ar respinge prelungirea stării de alertă.

Author: I.C. vineri 12 iunie 2020 , 13:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a adăugat că are convingerea că parlamentarii se vor gândi mai bine la prelungirea stării de alertă, spunând că această decizie nu este politică.

"Eu am convingerea că reprezentanţii cetăţenilor din Parlamentul României vor mai reflecta. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică din România”, a declarat premierul, vineri, întrebat ce se va

întâmpla dacă parlamentarii vor respinge prelungirea stării de alertă. 

Citeste si: Ludovic Orban a anunțat ce se întâmplă cu bisericile. Când se vor putea face slujbe în interior

Orban a precizat că solicitarea privind prelungirea stării de alertă este făcută în urma deciziilor luate de către specialişti şi că această stare permite autorităţilor "să impună un set de reguli care nu au alt obiectiv decât protejarea sănătăţii oamenilor”.

Citeste si: România poate accesa cinci miliarde de euro de la Comisia Europeană. Memorandum adoptat de Guvern

"Din punctul de vedere al Guvernului, prelungirea stării de alertă este o necesitate, este indispensabilă pentru a putea asigura respectarea măsurilor, altfel nu vom avea pârghii.

Dacă Parlamentul respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumente, de pârghiile legale, constituţionale de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor”, a mai afirmat primul ministru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si