De aceea, inainte de a lua decizia de a tine post trebuie sa se adreseze medicului curant. Pentru a functiona normal, oganismul are nevoie de o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, minerale, proteine si alte elemente nutritive.

Prin renuntarea la mancarea de dulce pe o perioada indelungata, organismul poate cumula carente care exacerbeaza unele afectiuni.

Pacientii diagnosticati cu afectiuni hepato-biliare, gastro-intestinale sau diabet, trebuie sa-si consulte medicul specialist inainte de a lua decizia de a tine post. In

caz contrar, se pot confrunta cu neplaceri care pot fi rezolvate doar la spital.

In cazul afectiunile hepato-biliare, medicul urgentist Diana Cimpoesu a aratat ca nerespectarea regimului alimentar stabilit de medicul specialist poate fi, uneori, fatala.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„In UPU, cele mai multe decompensari la pacienti cu afectiuni hepato-biliare sau gastro-intestinale se inregistreaza in sezonul rece. Bolnavii cu ciroza, de exemplu, care nu respecta regimul alimentar indicat de medicul specialist si mai ales faptul ca nu trebuie sa consume alcool ajung la spital tocmai din acest motiv. In unele cazuri, acolo unde sunt complicatii, pacientii au trecut deja peste unul sau doua episoade hemoragice ale varicelor esofagiene, iar atunci cand se confrunta cu inca un episod, acesta este fatal”, a aratat profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.

Alimentatia echilibrata in cazul pacientilor cu ciroza este principala indicatie a specialistilor, dupa cum arata dr. Carmen Manciuc, medic primar infectionist.

„Aceasta boala cronica de ficat poate fi tinuta in frau prin tratament si regim de viata corect, adaptate fiecarui pacient in parte. Regimul de viata si munca trebuie sa fie diferit de cel al unei persoane sanatoase, pentru ca pacientul cu boala cronica de ficat va fi o persoana astenica, are nevoie de perioade de odihna, trebuie sa tina regim alimentar, nu are voie sa bea alcool, indiferent de cauza bolii”, a aratat medicul.

Pentru pacientii diagnosticati cu diabet care, la randul lor, respecta un anumit regim alimentar, postul poate determina dereglari ale nivelului zaharului din sange, respectiv complicatii acute.   Pentru bolnavii diagnosticati cu boli gastro-intestinale, regimul alimentar de post poate provoca deshidratare, constipatie, senzatii de greata sau ameteli.

Sursa:  Adevarul


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si