Riscurile postului. Care sunt cele doua tipuri de afectiuni care se pot agrava

Riscurile postului. Care sunt cele doua tipuri de afectiuni care se pot agravaPacientii diagnosticati cu afectiuni gastro-intestinale sau hepato-biliare pot resimti neplaceri daca tin post si nu isi respecta regimul alimentar indicat de specialist. De aceea, inainte de a lua decizia de a tine post trebuie sa se adreseze medicului curant. Pentru a functiona normal, oganismul are nevoie de o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, minerale, proteine si alte elemente nutritive.Prin renuntarea la mancarea de dulce pe o perioada indelungata, organismul poate cumula carente care exacerbeaza unele afectiuni. Pacientii diagnosticati cu afectiuni hepato-biliare, gastro-intestinale sau diabet, trebuie sa-si consulte medicul specialist inainte de a lua decizia de a tine post.In caz contrar, se pot confrunta cu neplaceri care pot fi rezolvate doar la spital. in cazul afectiunile hepato-biliare, medicul urgentist Diana Cimpoesu a aratat ca nerespectarea regimului alimentar stabilit de medicul specialist poate fi, uneori, fatala. „in UPU, cele mai multe decompensari la pacienti cu afectiuni hepato-biliare sau gastro-intestinale se inregistreaza in sezonul rece. Bolnavii cu ciroza, de exemplu, care nu respecta regimul alimentar indicat de medicul specialist si mai ales faptul ca nu trebuie sa consume alcool ajung la spital tocmai din acest motiv. In unele cazuri, acolo unde sunt complicatii, pacientii au trecut deja peste unul sau doua episoade hemoragice ale varicelor esofagiene, iar atunci cand se confrunta cu inca un episod, acesta este fatal”, a aratat profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.Alimentatia echilibrata in cazul pacientilor cu ciroza este principala indicatie a specialistilor, dupa cum arata dr. Carmen Manciuc, medic primar infectionist.„Aceasta boala cronica de ficat poate fi tinuta in frau prin tratament si regim de viata corect, adaptate fiecarui pacient in parte. Regimul de viata si munca trebuie sa fie diferit de cel al unei persoane

duminică 27 noiembrie 2016 , 13:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De aceea, inainte de a lua decizia de a tine post trebuie sa se adreseze medicului curant. Pentru a functiona normal, oganismul are nevoie de o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, minerale, proteine si alte elemente nutritive.

Prin renuntarea la mancarea de dulce pe o perioada indelungata, organismul poate cumula carente care exacerbeaza unele afectiuni.

Pacientii diagnosticati cu afectiuni hepato-biliare, gastro-intestinale sau diabet, trebuie sa-si consulte medicul specialist inainte de a lua decizia de a tine post. In caz contrar, se pot confrunta cu neplaceri care pot fi rezolvate doar la spital.

In cazul afectiunile hepato-biliare, medicul urgentist Diana Cimpoesu a aratat ca nerespectarea regimului alimentar stabilit de medicul specialist poate fi, uneori, fatala.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Brigitte Pastramă, distrusă după ce și-a găsit soțul mort în pat. Nu-și poate scoate nici acum din minte ce au vorbit ultima oară- wowbiz.ro

„In UPU, cele mai multe decompensari la pacienti cu afectiuni hepato-biliare sau gastro-intestinale se inregistreaza in sezonul rece. Bolnavii cu ciroza, de exemplu, care nu respecta regimul alimentar indicat de medicul specialist si mai ales faptul ca nu trebuie sa consume alcool ajung la spital tocmai din acest motiv. In unele cazuri, acolo unde sunt complicatii, pacientii au trecut deja peste unul sau doua episoade hemoragice ale varicelor esofagiene, iar atunci cand se confrunta cu inca un episod, acesta este fatal”, a aratat profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.

Alimentatia echilibrata in cazul pacientilor cu ciroza este principala indicatie a specialistilor, dupa cum arata dr. Carmen Manciuc, medic primar infectionist.

„Aceasta boala cronica de ficat poate fi tinuta in frau prin tratament si regim de viata corect, adaptate fiecarui pacient in parte. Regimul de viata si munca trebuie sa fie diferit de cel al unei persoane sanatoase, pentru ca pacientul cu boala cronica de ficat va fi o persoana astenica, are nevoie de perioade de odihna, trebuie sa tina regim alimentar, nu are voie sa bea alcool, indiferent de cauza bolii”, a aratat medicul.

Pentru pacientii diagnosticati cu diabet care, la randul lor, respecta un anumit regim alimentar, postul poate determina dereglari ale nivelului zaharului din sange, respectiv complicatii acute.   Pentru bolnavii diagnosticati cu boli gastro-intestinale, regimul alimentar de post poate provoca deshidratare, constipatie, senzatii de greata sau ameteli.

Sursa:  Adevarul


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si