Un număr de 83.504 persoane s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de ore, transmit autoritățile sanitare din România. În total, au fost 110.539 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, cifră apropiată de cea înregistrată în ultimele trei zile.

Citeste si: VIDEO- Ziua Z pentru noile restricții anti-COVID. Vezi lista completă de măsuri

Totalul persoanelor vaccinate până astăzi a ajuns la 6.417.484,

dintre care persoane vaccinate cu schemă completă: 5.920.032. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 11.850.881.

"Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani", a spus duminică seara Valeriu Gheorghiță.

Țintă până la finalul anului- 70% din populație vaccinată

Șeful CNCAV a remarcat faptul că oamenii au arătat o dorinţă în creştere pentru vaccinare și a precizat că UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus 24 octombrie 2021: 389 de decese raportate astăzi

"Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare", a afirmat Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale "Maratonului vaccinării pentru viaţă".

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că, în ultimele săptămâni, au fost deschise progresiv noi centre, noi cabinete de vaccinare, numărul acestora urmând să crească.

"Îmi doresc să creştem rata de vaccinare. Chiar mâine vom avea o întâlnire în format online cu reprezentanţii asociaţiilor de primari, comune, municipii, oraşe pentru a optimiza procesul de vaccinare şi în mediul rural, pentru a intensifica vaccinarea cu ajutorul echipelor mobile şi în comunităţile din rural. Dar asta înseamnă că ar trebui să avem cel puţin 80.000- 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, ca în următoarele 60 de zile să putem atinge rata de vaccinare de peste 70% din populaţia adultă. Eu cred că putem", a mai spus Gheroghiță.

Maratonul vaccinării din Capitală,  peste 30.000 de persoane imunizate

Potrivit informațiilor transmise de RoVaccinare, în Capitală s-au vaccinat, peste 30.539 de persoane în cadrul maratonului de vaccinare de trei zile. În total, în București au s-au imunizat 63151 de persoane.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Oficialii de la Universitatea București, primele declarații după ce un profesor a apărut în fața viitorilor studenți îmbrăcat în haine de femeie: "Domnul n-a venit indecent"- radioimpuls.ro

Citeste si: Profesorul Streinu-Cercel propune testarea la fiecare scară de bloc. "Este mult mai rău decât la tulpina iniţială, cea din Wuhan"

Bilanțul marationului vaccinării din București:

 

  • Total vaccinari Bucuresti: 63 151
  • Total vaccinari maraton: 30 539
  • Romexpo= 6623
  • Circul Metropolitan=4104
  • Clubul Seniorilor= 3463
  • Liberty center/Sf. Andrei= 3771
  • Palatul Copiilor= 7391
  • Biblioteca Naționala= 5187

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si