MAE: Un număr de 12 români depistaţi cu noul coronavirus la o companie renumită

Ministerul Afacerilor Externe a precizat vineri, privind infectarea unor persoane aflate în spaţiile de cazare ale unei companii din Berlin, Germania, că din cei aproximativ 50 de angajaţi ai companiei care au fost testaţi, 12 sunt cetăţeni români şi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.

Georgiana Balaban, vineri 24 iulie 2020 , 17:41

români coronavirus berlin
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Instituţia adaugă că starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate este în prezent bună, iar aceştia prezintă simptome uşoare. Cei 12 români infectaţi locuiesc într-un spaţiu de cazare din afara oraşului Berlin, alături de alţi şapte lucrători români, precizează MAE, care adaugă că patru dintre ei, trei fiind infectaţi cu noul coronavirus, au părăsit clădirea în care se

aflau, iar autorităţile germane fac demersuri pentru identificarea lor.

„În contextul informaţiilor apărute în mass-media germană cu privire la apariţia unor cazuri de infectare cu COVID-19 în spaţiile de cazare ale unei companii din Berlin, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă compania în cauză pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

MAE: Un număr de 12 români depistaţi cu noul coronavirus la o companie renumită

români coronavirus berlin


Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile locale competente, cei aproximativ 50 de angajaţi ai companiei au fost testaţi, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc şi 12 cetăţeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceştia prezentând simptome uşoare.

Măsurile luate de autorități

Citeste si: „Nu puteam să vorbesc sau să fac 2 paşi fără să obosesc”. Mărturia dramatică a unui pacinet COVID

MAE menţionează că cei 12 cetăţeni români infectaţi locuiesc într-un spaţiu de cazare din afara oraşului Berlin, alături de alţi şapte lucrători români. În acest context, autorităţile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locaţia respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecţiei, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada

carantinei”, potrivit unui comunicat de presă al MAE remis vineri News.ro.

De asemenea, autorităţile locale au informat misiunea diplomatică cu privire la părăsirea locaţiei de carantină de către patru cetăţeni români, dintre care trei confirmaţi pozitiv. La acest moment, autorităţile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora.

MAE menţionează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancţionată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislaţia germană.

Citeste si: Romania, in pragul unei crize economice?

Citeste si: Bilanț coronavirus, 24 iulie- un nou record negativ în România. Cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei

În context, Ministerul precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei companii.Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Explicația celebrului medicament Remdesivir: cum funcționează?

MAE reaminteşte că „cetăţenii români care se află pe teritoriul Republicii Federale Germania pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin:+ 49 30 21239555,+ 49 30 21239514,+ 49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: +49 160 157 9938”, conchide sursa menţionată.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si