Romani, exploatati in abatoarele din Germania! Angajatorii sunt firme tot din Romania!

Romanii care lucreaza in abatoarele din Germania, pentru firme din Romania, sunt exploatati si storsi intr-un ritm infernal. Oamenii se plang ca nu isi primesc toti banii din salariu si ca daca indraznesc sa isi ia concediu medical sunt amenintati cu concedierea!

Editor: Viorela Precupas miercuri 11 mai 2016 , 14:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Situatia este critica in abatoarele din Germania, unde majoritatea angajatilor sunt romani. Potrivit unui reportaj, realizat de cotidianul HAZ, din Hanova, macelarii au o viata foarte dura. Poate si din cauza ca angajatorii sunt firme din Romania. Reportajul se numeste "Calatoria rusinii" si prezinta lumea abatoarelor de la sud de Oldenburg.Cu toate ca salariul minim a fost introdus, patronii platesc de multe ori mai putin decat ce spune legea si decat ce au promis romanilor inainte de angajare, scrie ziarulromanesc.de. Pentru a scoate preturi cat mai mici la vanzare, lucratorii sunt storsi intr-un ritm infernal. Pe langa asta, angajatii sunt inselati la salariu, cine se imbolnaveste este concediat si cine protesteaza este amenintat.  
HAZ publică fluturaşul de salariu: 883 de euro pe o lună!
HAZ publică fluturaşul de salariu: 883 de euro pe o lună!
HAZ publică fluturaşul de salariu: 883 de euro pe o lună!


Cativa angajati au dezvaluit ca au fost remunerati cu mai putin bani decat ar fi trebuit.
Lucratorii sustin ca au fost amendati de angajatori sau ca li s-a retras bani din salariu pe motiv ca s-au trimis "bani numerar acasa" sau pur si simplu a aparut o misterioasa retinere "discount/avans".  Doi angajati, sub protectia anonimatului, au prezentat ziarului fluturasii de salarii, pe care nu inteleg ce scrie fiindca e in germana. Au inteles insa ca suma finala e 883 de euro, mai putin decat ar fi trebuit sa primeasca, intr-o saptamana, la 8,50 de euro pe luna.

Citeste si: Mihaela și Robert au avut prima escapadă romantică. Cum a decurs prima lor întâlnire în afara casei:”Aș merge oriunde cu tine”- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si