Romania a castigat in fata Comisiei Europene. Tribunalul UE a decis anularea unor corectii financiare aplicate tarii noastre

Tribunalul Uniunii Europene a decis, joi, anularea unor corectii financiare privind fonduri europene in agricultura, aplicate Romaniei de catre Comisia Europeana, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-un comunicat de presa.

A.L., joi 16 februarie 2017 , 17:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cauza Romaniei impotriva Comisiei Europene avea ca obiect o actiune in anulare initiata de Guvernul Romaniei la data de 29 martie 2015 cu privire la Decizia Comisiei Europene (UE) 2015/103 din 16 ianuarie 2015 de excludere de la finantarea de catre UE a anumitor cheltuieli efectuate de statele membre in cadrul Fondului european de garantare agricola (FEGA) si al Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR), in ceea ce priveste tara noastra.

Prin aceasta decizie care a fost anulata acum, Comisia Europeana aplicase Romaniei corectii de aproximativ 128 milioane Euro. Aceasta suma a fost exclusa de la finantarea anumitor cheltuieli efectuate in cadrul FEGA si FEADR pentru anii de cerere 2009 si 2010.

Potrivit Tribunalului UE, Comisia nu a motivat refuzul de a efectua o evaluare individuala a impactului financiar al diverselor deficiente constatate si nici aplicarea unei rate forfetare a corectiilor de 10% in anul de cerere 2009 si de 5% in anul de cerere 2010.

Comisia Europeana va putea emite o noua decizie, insa cu respectarea hotararii Tribunalului UE din cauza T-145/15.

"Salutam hotararea Tribunalului Uniunii Europene. Hotararea este justa, avand in vedere ca Decizia Comisiei nu a fost motivata corespunzator. Instanta de la Luxemburg a preluat argumentele Guvernului Romaniei. Pentru noi este o hotarare extrem de importanta si consideram ca pe viitor in materie de corectii financiare Comisia Europeana va trebui sa trateze aspecte similare mult mai prudent.

Desi hotararea poate fi atacata cu recurs de Comisia Europeana, avand in vedere practica Curtii de Justitie a Uniunii Europene, noi suntem increzatori", a declarat Razvan Horatiu Radu, agentul Romaniei la Curtea de Justitie a UE.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimosii si Razboinicii se infrunta in primul joc de imunitate al saptamanii la... Faimosii si Razboinicii se infrunta in primul joc de imunitate al saptamanii la Survivor Romania! Daniel Pavel a facut un anunt important despre noii concurenti si despre starea Roxanei Ghita!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si