România a emis o nouă alertă de măşti neconforme vândute pe piață

România a emis o nouă alertă la nivel european privind comercializarea de măști neconforme, prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare, RAPEX.

Author: Alina Raducu vineri 04 decembrie 2020 , 14:25

România a emis o nouă alertă de măşti neconforme vândute pe piață
România a emis o nouă alertă de măşti neconforme vândute pe piață
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alertă de măști neconforme în România

Astfel printre produsele neconforme identificate de ANPC, este vorba despre măști contrafăcute, vândute sub formă de "mască albă de protecție respiratorie cu semi-față".

Aceste produse nu au marcaj CE și nu sunt certificate ca echipament de protecție de către un organism relevant. "În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149", se arată în informarea transmisă prin intermediul RAPEX.

Autoritățile publice au transmis importatorului măsura retragerii produsului de pe piață

Pe lângă măștile neconforme, un alt produs neconform este comercializat sub brandul 3M, de tipul FFP3, ţara de origine fiind Marea Britanie, care poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie

de către organismul autorizat. Alte măşti neconforme sunt de tipul N95, precum şi cu trei straturi, fabricate în China.

România a emis până în acest moment 17 alerte de măşti neconforme, pentru a avertiza ţările membre în legătura cu posibila lor prezenţă la vânzare în UE.

Citeste si: Fostul director al Unifarm, sub control judiciar într-un nou dosar


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si