Romania, campioana balcanica pe echipe la seniori la echitatie, dupa 24 de ani

Echipa României a obtinut, vineri, medalia de aur in proba pe echipe seniori la Campionatul Balcanic de echitatie pe care il gazduieste, performanta fiind obtinuta dupa 24 de ani.

A.C., vineri 02 septembrie 2016 , 19:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medalia de aur a fost cucerita de echipa României (8 puncte penalizare), in componenta Ionel Bucur cu calul Cassius, Andy Candin cu Caruso, Norbert Schuman cu Belle de Jour si Radu Ilioi cu Quintender.

Pe locul secund s-a clasat echipa Greciei (15 puncte penalizare), iar pe locul trei a fost Turcia (17 puncte penalizare).

”Avem aur balcanic, dupa 24 de ani suntem campioni balcanici pe echipe la seniori. Felicitari”, a fost mesajul Federatiei Ecvestre Române dupa incheierea concursului, potrivit News.ro.

Un moment amuzant a avut loc dupa festivitatea de premiere, când componentii echipei României l-a luat pe sus pe presedintele Federatiei Ecvestre Române, Vlad Bontea, si l-au ”imbaiat” intr-o riviera din zona de concurs.

La tineret, echipa României a obtinut medalia de argint, cea de aur revenind Turciei, iar cea de bronz Croatiei.

La Balcaniada Ecvestra de la Adunatii Copaceni, Giurgiu (1-4 septembrie) participa peste 250 de cai din opt tari, fiind un record in istoria de 48 de ani a competitiei, iar valoarea cailor este estimata la peste 50 de milioane de euro.

Balcaniada de echitatie este cel mai mare eveniment sportiv pentru profesionisti, din Balcani. La scara internationala, se plaseaza dupa Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale si Campionatele Continentale.

România participa la Balcaniada cu 40 de sportivi si 50 de cai, la toate cele sase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori si echipe.

Prima editie a Balcaniadei Ecvestre a fost organizata in 1968, la Istanbul. Anul trecut competitia a avut loc la Porto Carras, in Grecia, unde au participat 160 de cai si 120 de sportivi.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si