Romania cere ajutorul Europei pentru renovarea penitenciarelor

Guvernul cere oficial ajutorul UE pentru renovarea penitenciarelor. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, la Antena 3, ca saptamana aceasta va trimite o cerere oficiala la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare. Prim-ministrul sustine ca Guvernul Ciolos a refuzat sprijinul din partea Comisiei Europene, anul trecut.

A.L., marți 21 februarie 2017 , 11:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Noi avem nevoie si saptamana asta o sa trimitem cerere oficiala pentru a accesa fonduri europene pentru renovare si pentru tot ceea ce inseamna conditii in penitenciare. Consider ca este o oportunitate pe care nu avem voie sa o ratam. (…) Este o bucata din ceea ce avem de facut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentinta pilot a CEDO”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a declarat ca guvernul condus de catre Dacian Ciolos a refuzat oferta facuta de vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a fi sustinut financiar din fondurile europene pentru a renova penitenciarele din Romania, scrie Libertatea.

”Frans Timmermans stia exact si situatia legata de penitenciare. A vizitat in trecut penitenciare din Romania. S-a oferit sa ajute guvernul Ciolos pe fonduri europene si i s-a spus ca nu este nevoie”, a aratat el.

El a afirmat ca doar renovarea penitenciarelor nu rezolva problemele din sistem. „Trebuie sa existe si ceea ce nu inventam noi – acele masuri alternative si exista proiecte in Camera Deputatilor care ar trebui sa intre intr-un regim mai rapid spre adoptare. Nu noi am inventat chestiuni legate de bratari, la asta ma refer ca si masuri alternative pentru pedepsele usoare. De asemenea, trebuie sa reluam – si va merge in Parlament ca si proiect de lege – ceea ce am trimis noi, si anume chestiunea legata de gratiere. Niciodata aceasta lege, daca este citita cu buna credinta, nu se refera la gratierea faptelor de coruptie, la violatori, la spalare de bani”, a spus prim-ministrul.

Sorin Grideanu a mai anuntat ca in perioada urmatoare, ministrii vor iesi cu o analiza la zi a situatiei pe care au gasit-o la ministere dupa ce s-au instalat si obiectivele lor pe perioada mandatului.

El a afirmat ca absorbtia de fonduri europene este in acest moment prioritatea principala a Guvernului dupa ce ”anumite intarzieri si ceea ce s-a pierdut in 2016 nu mai poate fi recuperat”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si