-Au fost foarte multe amenintari de-a lungul timpului. Dar sa stiti ca nu numai eu am fost supus acestor amenintari, dar si ofiterii de caz cu care am lucrat, si ei si familiile lor.

Presiunea cumplita la care sunt nevoiti sa reziste politistii si procurorii nu e de ieri de azi.

Acum 10 ani, cand a aj8uns la post la Oravita, procurorul George Bucurica a descoperit o situatie disperata.

- Am constatat ca autoritatile erau practic inhibate, nu numai de valul de infractionalitate, dar si de presiuni asupra lor. presiuni manifestate nu numai la modul de amenintari, dar si violente.

Dintr-o tara relativ sigura pe vremea comunismului, Romania a ajuns in anii 90 sa se confrunte cu un pericol necunoscut autoritatilor statului  crima organizata! Bandele care s-au constituit atunci.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Au  folosit metode dintre cele mai dure pentru a-si dezvolta afacerile ilegale si a controla teritoriul.

Chiar si astazi in ciuda tuturor capturilor facute de autoritati, contrabanda cu tigari aduce sume imense.  

Banii multi aduc si multe legaturi utile pentru mafioti. Iar cand autoritatile refuza sa se lase cumparate, se trece la atac. La Oravita s-a vorbit in cercurile criminale chiar de lichidarea unor oameni ai legii.
 
- O parte din ameintari s-au si materializat, nu numai in distrugerea unor bunuri, nu numai in trimiterea unor scrisori d eintimidare, dar s-au materializat  in adevarate operatiuni de supraveghere a mea si operatiuni care aveau ca scop lighidarea mea

Armele urmau sa fie aduse din Serbia, dar ceva a dat peste cap planurile mafiotilor.
 

-Intr-o alta situatie, un alt membru al grupului s-a hotarat sa denunte activitatea preparatoirie a acestor acte violente la adresa mea  si planul a fost astfel abandonat, desi fusesera mai multe activitati de supraveghere in care as fi putut deveni victima.

Actiunile de intimidare nu au facut insa decat sa-i ambitioneze si mai tare pe anchetatori. S-au pornit operatiuni de amploare, iar membrii mai multor grupari au fist trimisi in fata instantelor.

A urmat o peroada de calvar pentru procuror- peste 100 de plangeri penale impotriva sa.

Cred ca marturia acestui procuror activ ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri, mai ales pe cei care conduc aceasta tara. Este imposibil sa impui legea intr-o tara in care infractorii au mult mai multe drepturi decat oamenii legii si au mult mai multi bani decat statul. Trebuie luate masuri urgente de intarire a puterii institutiilor statului.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si