Ramasi fara porci in gospodarii, crescatorii de animale din judetul Bihor primesc inca o veste proasta. In zadar au fost despagubiti. Deocamdata nu isi vor putea repopula fermele. Virusul extrem de contagios afecteaza mistretii din padurile de la granita cu Ungaria.

Aceasta gospodina din comuna Olosig a ramas fara cei 23 de porci din gospodarie. Ca sa aiba totusi ce pune pe masa de Craciun, femeia a sacrificat doi godaci infestati cu pesta si a pus la congelator 110 de kilograme de carne.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aproape 1500 de animale sacrificate, 14 localitati, 44 de focare, 112 exploatatii si despagubiri de aproape 950.000 de lei. Este bilantul sumbru pe care inspectorii sanitar-veterinari l-au facut doar in judetul Bihor. Ca sa vada daca pericolul a trecut, autoritatile au adus in zonele afectate sase porci santinela.

Porcii santinela sunt deocamadata in perioada de carantina. Daca timp de 45 de zile godacii nu vor fi afectati de virus, localnicii vor putea sa-si repopuleze gospodariile. Reprezentantii ANSVSA avertizeaza ca inca pandesc pericole mari pentru crescatorii de animale din Romania.

Trei boli care fac ravagii in tarile vecine risca sa ajunga si la noi: gripa aviara, pesta rumegatoarelor mici si mononucleoza, o boala de piele a bovinelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si