România, în grevă, pentru autostrăzi! 15 minute de protest, pe 15 martie

Tot mai mulți oameni de afaceri și primari din România au decis să se asocieze protestului #sîeu, inițiat de afaceristul Ștefan Mandachi, din Suceava, omul care a costruit primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Author: Calin Perian miercuri 13 martie 2019 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mandachi îi provoacă pe Ion Țiriac, Gigi Becali și Viorel Cataramă.

Citeste si: Trafic perturbat, zboruri anulate. Aeroporturile din Berlin, blocate de grevă

Citeste si: Sindicaliștii din sănătate amenință cu grevă dacă angajații nu vor beneficia de creșteri salariale din ianuarie

Citeste si: Situație disperată! Sute de bugetari din România își amanetează lucrurile din casă pentru a putea trăi

Citeste si: Situație disperată! Sute de bugetari din România își amanetează lucrurile din casă pentru a putea trăi

Mandachi a anunțat, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul și, până acum, a pierdut un an și jumătate din viață la volan, parcurgând mai mult de 500.000

de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere, dar și că în ultimii 30 de ani, pe șoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populației unui oraș precum Alba Iulia.

"În data de 15 martie, pentru 15 minute, începînd cu ora 15 eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea", îndeamnă Ștefan Mandachi. Omul de afaceri Ștefan Mandachi a declarat că ceea ce face este un act civic. ”Ideea nu a venit brusc, nu este un gest spontan. Ideea a venit pe fondul unei frustrări colosale pe care am acumulat-o în calitate de șofer pe șoselele din România. Și nu numai pe potecile pe care le avem, ci și pentru autostrada. Pentru că în momentul în care circuli 20 de minute pe autostrada și reintri pe un drum cu 50 de kilometric frustarea crește", a explicat afaceristul din Suceava care a anunțat că, pe 15 martie va dezveli și un monument pentru autostradă.

Protestul afaceristului a prins imediat în România, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, realizările autoritățuilor la nivelul infrastructurii lipsesc. Astfel, oameni de afaceri și lanțuri de magazine și restaurante s-au alăturat actului civic, iar mai multe primării și consilii locale au decis să intre, pentru 15 minute, în grevă, urmând ideea ”România vrea autostrăzi”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si