Romania, nepregatita pentru piata automobilelor electrice. Doar cinci astfel de masini s-au vandut in acest an

Romanii au cumparat doar cinci masini electrice noi in acest an, la care se adauga patru masini second-hand. Pretul ridicat si lipsa parcurilor auto raman in continuare motivele principale pentru care romanii nu opteaza pentru o astfel de masina.

Author: A.C. Editor: Viorela Precupas joi 19 mai 2016 , 10:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In acest an, se acorda subventii de 4.500 de euro pentru fiecare masina 100% electrica achizitionata, insa chiar si asa, lipsa unui program coerent de "electrificare" a parcului auto ramane o problema.

Se poarta discutii cu oamenii de la primarii si de la consilii judetene pentru a se vedea daca exista dorinta de a investi in statii de incarcare, insa masinile electrice raman extrem de rare, spre deosebire de Marea Britanie unde se vand

aproximativ 5.000 de masini lunar,  informeaza hotnews.ro.

"Pe partea de infrastructura inca lucram la ghid pentru ca este o noutate si foarte multe chestiuni tehnice trebuie lamurite pentru ca sunt diverse standarde, diverse tipuri de statii de incarcare si preturile sunt diferite la aceste statii", a spus seful AFM, Istvan Jakab, invitat la o conferinta a Ziarului Financiar.

Prin Rabla Plus se ofera subventii de 20.000 lei (circa 4.500 euro) pentru fiecare masina 100% electrica, in timp ce pentru hibride suma este mult mai mica, 5.000 de lei.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si