Romania, pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit

Romania, pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit. ANAF a semnat un parteneriat cu Asociatia Spirits Romania, organism reprezentativ al producatorilor si importatorilor de bauturi spirtoase din Romania, pentru a combate piata neagra din acest domeniu.

A.L., joi 13 aprilie 2017 , 14:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Decizia ANAF vine in conditiile in care consumul de alcool contrafacut este la un nivel ridicat in Romania, cu efecte negative asupra societatii si economiei.

ANAF precizeaza ca, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit si cu 42% sub media europeana la consumul de alcool inregistrat.

”Combaterea pietei negre din industria alcoolului, in toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar cresterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul actiunilor operationale de control, derulate in prezent, precum si la imbunatatirea cadrului legislativ”, a declarat vicepresedintele ANAF, domnul Florin Tunaru, in cadrul intalnirii.

”Experienta din alte state europene ne-a aratat ca cele mai eficiente metode de combatere a consumului daunator de alcool sunt parteneriatele public-private intre autoritatile publice si industrie si ne-am propus sa realizam aceasta colaborare si in Romania”, a declarat Tudor Furir, presedintele Spirits Romania.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si