Conform rapoartelor pe întreaga Uniune Europeană, 1.331 de accidente feroviare avu avut loc în 2020, cu 898 mai puține decât decât în 2010.
În rândul statelor membre, Germania a înregistrat în 2020 cel mai mare număr de accidente feroviare, 294, urmată de Polonia, 179, Franța, 104 și România, cu 102 sau 7,6% din numărul total de accidente feroviare înregistrate în UE. Irlanda nu a înregistrat niciun accident feroviar în 2020, iar Estonia și Slovenia au avut fiecare câte cinci accidente.

Citeste si: Accident teribil pe o stradă din Lunca Câlnicului, în Brașov. Impactului a fost surprins de camerele de supraveghere

România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare

Un număr total de 687 de persoane și-au pierdut viața și 468 au fost feav rănite în 2020, ambele cifre fiind comparate cu cele din anul 2010. Ţările membre UE care în 2020 au avut cele mai multe decese în accidente feroviare au fost Polonia (148), Germania (137) şi România (79 de decese). Datele Eurostat mai arată că cea mai răspândită cauză a deceselor în urma accidentelor feroviare o reprezintă persoanele care nu sunt autorizate să fie pe şinele de cale ferată, 411 de cazuri sau 60% din numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidentele feroviare, urmată de accidentele la trecerile la nivel cu calea ferată cu 213 decese sau 31% din total.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: O mașină a fost lovită de tren la ieșirea din Vaslui. O femeie a fost transportată la spital


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si