România, raiul asistaţilor social! Cum încearcă statul sa desfiinţeze cea mai odihnitoare meserie din ţară

“Legea împotriva lenei” loveşte in asistatii social care nu vor să muncească: cine refuză un loc de muncă pierde ajutorul social.

Author: M.C.B. duminică 04 noiembrie 2018 , 18:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În România sunt peste 60.000 de locuri de muncă vacanţe, dar “nu există” oameni care să le ocupe. Situaţia este mai mult decât îngrijorătoare şi dacă va continua, în următorii cinci ani, ţara noastră va ajunge la un deficit de forţă de muncă de peste un milion de persoane.

În prezent, 1,2 milioane de persoane din România, nu lucrează. Statul Român s-a decis să facă ceva în acest sens, iar noua lege, în ceea ce priveşte acordarea ajutorului social, loveşte din plin în toţi cei care, până în prezent, au făcut tot ce le-a

stat în putinţă pentru a nu munci. Că România a devenit, de ani buni, raiul leneşilor este un fapt cunoscut de toată lumea. Oameni în putere au devenit peste noapte nişte “neajutoraţi”, pentru că Statul îi “ţine în cârca”, fără că ei să mişte un păi.

Avem în acest moment, 25.000 de oameni, de asistaţi social, care primesc de 10 ani acest venit minim garantat; aproape a devenit o meserie”, spune Ioan Petre, preşedintelui ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) Dâmboviţa. Statul, care plăteşte lunar bani grei celor care nu merită, a decis să redreseze situaţia. În acest sens, se încearcă o reglementare printr-o lege deja intrată în vigoare.

“Cine refuză un loc de muncă pierde ajutorul social. Preferăm să-i susţinem pe cei care se află în situaţii grele, care chiar sunt în imposibilitate de muncă şi vor să o facă, dar nu pot, decât pe cei care preferă cârciumă la prima ora a dimineţii.

De multe ori, vin să şi ridice fie acel venit sau hrană, cu taxiul sau cu maşini de lux”, spune Ioan Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Doar în Călăraşi, 3.500 de asistaţi încasează lunar aproape 200 de mii de euro. Zi de zi, oameni buni de muncă aşteaptă ora prânzului, că să dea fugă la cantină socială pentru a-şi ridică ajutorul social pe care îl oferă Statul.

Culmea este că, oamenii vin să îşi ridice pachetele sau venitul pe care îl primesc cu taxiul sau cu maşini de lux.

Raţia pe fiecare este zi este de 12 lei, pentru fiecare asistat social în parte. 

Mai multe puteâi urmări într-un reportaj inedit marca ”Asta-i România! 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești proaste pentru românii care merg în această țară. Noi restricții au fost... Vești proaste pentru românii care merg în această țară. Noi restricții au fost introduse. Circulația pe timp de noapte este interzisă
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească... Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si