Update: O avalansa s-a produs astazi in judetul OLT intre Calimanesti si Brezoi.  Pana acum nu au fost inregistrate pagube materiale sau victime omenesti

Update: Arges- Salvatorii au intervenit pentru preluarea unei femei insarcinate, cu probleme medicale urgente, si transportul  acesteia de la Spitalul Costesti, la Spitalul Judetean Arges.

La interventie participat un echipaj SMURD si unul apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta

Update:   Ialomita- Accident rutier pe DN 2A in localitatea Ciochina in care au fost implicate 2 autoturisme. In urma incidentului,  o persoana a fost ranita  mai grav.

La fata locului au intervenit de urgenta echipajele Detasamentului Slobozia, cu o autospeciala de stingere (cu modul de descarcerare) si doua echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

Persoanele ranite au primit ajutor si din partea echipajului SMURD care efectua un transport la spitalul din localitate . 

Update:  In acest moment, autocar cu 22 persoane ramas blocat pe platoul din fata Academiei Militare. S-a trimis o autospeciala ISU si un utilaj RATB. La Academiei erau 22 de copii. Au plecat cu alte autoturisme prin grija firmei de transport

Update:  Ninsoarea de zilele acestea aduce in Romania un fenomen rar, care a inceput sa se faca simtit si in Bucuresti: zapada portocalie.

Aici, covorul de nea nu este in totalitate de culoare alba, iar cei care au iesit in aceasta dimineata la deszapezit au avut surpriza sa constate ca sub primele straturi imaculate exista si unul de culoare rosiatica.

Update: Probleme si in Bragadiru acolo unde un microbuz s-a rasturnat. Jandarmii intervin de urgenta pentru a-i ajuta pe calatori

Update: Autospeciala pentru Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) şi autofreza multifuncţională ISU acţionează în sprijinul unui echipaj SAJ care nu mai poate înainta spre un copil, cu afecţiuni medicale, aflat în comuna Topana.

Pentru optimizarea misiunii, s-a solicitat sprijin şi din partea SVSU Spineni, unde se află echipajul SAJ, dar şi din partea SVSU Topana de unde o să fie preluat micuţul, in vărsta de un an.

Copilul va fi transportat la spitalul din Slatina.

Potrivit meteorologilor, pana vineri la ora 15.00, Capitala si 14 judete sunt sub cod portocaliu care vizeaza ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"in sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50...60 km/h si temporar 65...70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii", spun meteorologii.

Din cauza conditiilor meteo, scolile sunt inchise vineri, in Capitala si in zece judete vizate de avertizarile meteorologice, potrivit Ministerului Educatiei.

Au luat decizia de suspendare a cursurilor inspectorate scolare din Bucuresti si din judetele Giurgiu, Dambovita, Prahova, Teleorman, Buzau, Dolj, Calarasi, Ilfov, Olt, Ialomita (cu exceptia gradinitelor cu program prelungit).

Autostrada A2 a fost inchisa vineri dimineata pe tronsonul dintre Bucuresti si Drajna, pe ambele sensuri de mers, din cauza viscolului puternic si a vizibilitatii reduse.

Potrivit CNAIR, incepand cu ora 7.30 circulatia rutiera a fost oprita complet, pe ambele sensururi ale autostrazii A2, intre Bucuresti si Drajna, km 12+000 – km 105+500.

Tot pe A2 Bucuresti – Cosntanta, la km 64, un tir a lovit glisiera mediana si a blocat toate cele trei benzi.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta, de asemenea, ca circulatia este oprita complet pe DN7, intre Golesti si limita cu judetul Arges, dupa ce mai multe tiruri au ramas inzapezite, iar pe DN 13A, intre Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc, din cauza viscolului a fost impusa restrictie pentru masinile cu masa mai mare de 7,5 tone. Restrictie de tonaj a fost impusa si pe DN 7, intre Golesti si limita cu judetul Arges (in judetul Valcea).

Nicio cursa aeriana nu este anulata pe aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo, dar in cursul diminetii s-au inregistrat intarzieri si de doua ore, potrivit datelor afisate de site-ul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Capitala si 14 judete sunt, vineri, pana la ora 15.00 sub cod portocaliu care vizeaza ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, viscol si vizibilitate scazuta.

"Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo. Unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare, determinate in principal de degivrarea aeronavelor, intarzieri care, punctual, pot atinge si chiar depasi 40 de minute", a anuntat CNAB vineri.

O cursa Wizz Air, pe ruta Bucuresti – Treviso, care trebuia sa decoleze la ora 7.00, a fost amanata pentru ora 9.00.

O alta cursa Wizz Air, pe ruta Bucuresti- Stockholm, care ar fi trebuit sa plece la ora 7.10, a fost amanata pentru ora 9.00.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

O cursa Austrian Airlines, pe ruta Bucuresti- Viena, care trebuia sa decoleze la 8.30, a fost amanata pentru ora 9.10.

Totodata, o cursa Blue Air pe ruta Bucuresti- Cluj-Napoca, care trebuia sa decoleze la ora 8.20, a fost reprogramata pentru ora 8.52.

O cursa Tarom, care trebuia sa decoleze spre Munchen la ora 8.25, a fost amanata pentru ora 8.56.

in Bucuresti si in zece judete, autoritatile au suspendat cursurile, iar CFR anunta ca 18 trenuri care circulau din Bucuresti catre Constanta Tulcea si intre Slobozia si Ciulnita, au fost anulate din cauza conditiilor meteo. Autostrada A2 a fost inchisa vineri dimineata pe tronsonul dintre Bucuresti si Drajna, pe ambele sensuri de mers, din cauza viscolului puternic si a vizibilitatii reduse.

De altfel, compania anuntase inca de joi seara anularea a 18 trenuri care circula intre Bucuresti si Constanta, intre Bucuresti si Fetesti, intre Bucuresti si Tulcea, intre Slobozia si Ciulnita si Tulcea- Medgidia.

in Gara de Nord din Bucuresti se inregistreaza intarzieri intre 5 si 35 de minute, la trenuri din Timisoara, Marasesti, Satu Mare, Craiova, Buzau, Targoviste si Galati.

Potrivit CFR SA, toate magistralele de cale ferata sunt deschise si operationale, insa circulatia trenurilor este adaptata la conditiile meteo, in special in judetele din sudul tarii, unde ninge viscolit.

"Pana la aceasta ora nicio linie de cale ferata nu a fost inchisa, insa pe raza regionalelor de cale ferata Craiova si Constanta circulatia pe anumite segmente de cale ferata se desfasoara in conditii speciale, masura necesara pentru a permie continuitate in traficul feroviar, dar si posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszapezire", precizeaza CFR SA.

Din cauza ninsorii viscolite, pe sapte sectii de cale ferata din sud circula doar trenuri tractate cu locomotive Diesel.

De asemenea, mai spune CFR, se circula in conditii speciale, doar cu locomotive Diesel, pe tronosoanele Caracal – Corabia, Caracal – Podu Olt, Rosiori Nord – Alexandria, Rosiori Nord – Turnu Magurele, Craiova – Calafat, Craiova – Pitesti, Tulcea – Medgidia.

De asemenea, intre Bucuresti - Lehliu si Videle- Giugiru se actioneaza cu pluguri de zapada.

De joi de la ora 23.00 si pana vineri la ora 15.00, 14 judete si Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizeaza ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si