România, ţara în care asistaţii social trăiesc ca-n rai. Angajaţii unei primării muncesc pe brânci, iar cei care aşteaptă ajutor de la Stat se uită

Author: E. V. luni 26 noiembrie 2018 , 18:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In scolile din tara care inca se incalzesc cu sobe, cu greu se mai gasesc oameni care sa taie lemnele pentru foc. In Neamt si in Bistrita-Nasaud, angajati de-ai primariei, ajutati de paznicii scolilor, sunt cei care fac arborii bucati. Asistatii social sunt rar folositi la taiatul lemnelor.

In curtea acestei scoli din Roznov e o adevarata desfasurare de forte. Angajatii primariei sunt cei care taie lemne pentru sobele din clase. Doar ocazional sunt ajutati de doi-trei asistati social, sau de cei care trebuie sa faca munca in folosul comunitatii. Este si cazul lui Florin- care astfel isi ispaseste o pedeapsa pentru neplata unor amenzi in trafic.

In rest, nu se inghesuie cand e vorba de taiat lemne, mai ales pe timp de iarna. Asa a ajuns edilul la masura disperata de a-i folosi pe angajatii primariei. Si in Bistrita-Nasaud, tot angajatii primariei fac munca grea. Zeci de oameni taie lemne pentru a pune in centrala scolii.


Din 80 de asistati social, cat avea comuna in 2012, au mai ramas doar 3. Asta dupa ce primarul a verificat cu atentie toate dosarele si le-a taiat ajutorul bolnavilor inchipuiti. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si