Romanii ar putea fi nevoiti sa plateasca mai mult pentru facturile la gaze. Presedintele ANRE explica de ce ar putea avea loc aceasta scumpire

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiul, a declarat ca pretul la gaze ar putea creste de la 1 iunie, pentru a fi adaptat la rata inflatiei. Astfel, romanii ar putea fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunare pentru factura la gaze.

A.C., duminică 12 iunie 2016 , 17:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Pretul gazelor livrate populatiei, care în general se decide la începutul fiecarui trimestru, nu a fost stabilit înca, dar este posibil sa fie indexat cu inflatia de la 1 iulie.(...) În acest moment, reevaluam datele transmise de operatori. Cererile lor sunt justificate partial. Solicitarile acestora sunt însa foarte mari", a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare în domeniul Energiei Petru Lificiu, potrivit b1.ro.

Precizarea sefului ANRE nu a trecut neobservata si a fost asupru criticata de specialistii in energie.

"Cum as putea sa vad eu un astfel de gest, decât ca o dovada de incompetenta guvernamentala. Daca domnul Ciolos nu s-a gândit niciodata ca energia se conduce dupa niste reguli speciale si ca îi trebuie un consilier de stat pentru energie, ca fiind cel mai competent om în materie sigur ca putem avem surprize de genul acesta. Deci o administratie proasta este o administratie scumpa", a declarat Tudor Popescu, specialist în energie.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si